Directorul Casei Regale: Tarifele la Peleș nu au crescut; prelungirea contractului de închiriere discutată cu Ministerul Culturii

Directorul Casei Regale, Ion Tucă, a infirmat miercuri informația privind creșterea tarifelor la Palatul Peleș, precizând însă că, începând cu această lună, vor fi purtate discuții cu Ministerul Culturii în vederea prelungirii contractului de închiriere.

"E o confuzie. Urmează să expire perioada contractuală și trebuie prelungit din nou contractul și sunt discuții pe care urmează să le purtăm cu Ministerul Culturii. Chiar luna aceasta de concedii o să o avem alocată pentru negocieri cu Ministerul Culturii și cu Muzeul Național Peleș", a declarat Tucă, pentru AGERPRES.

El spune că tarifele de la Peleș nu au crescut, "pentru că în momentul acesta sunt cele din vechiul contract", dar acest lucru "este luat în calcul" și de Casa Regală și de Ministerul Culturii.

"Probabil că pentru următoarea perioadă trebuie să găsim forma cea mai potrivită și una dintre posibilități este și mărirea chiriei, astfel încât să putem începe lucrări de renovare și de restaurare, de reparații la Castelul Peleș. Pentru că statul, din păcate, nu poate să facă lucrul acesta și trebuie să ne-o asumăm în mod direct", a spus Ion Tucă.

Directorul Casei Regale a precizat că, în urma unor studii și expertize efectuate la Castelul Peleș, "valoarea de piață a obiectivului este ceva mai mare, evident, decât e acum". "Asta pentru că Majestatea Sa Regele subvenționa, oarecum, chiria, o aducea la un nivel foarte mic, până în acest moment, cu o înțelegere care a durat destul de mult. Valoarea avută până acum a fost maxim 11.000 de euro, din care se plătea impozit către statul român. De fapt, aceasta ar fi de aproximativ 50.000 de euro", a explicat Tucă.

El a menționat că discuțiile vor fi purtate în lunile august și septembrie.

"Deci nu e ceva iminent. Poate să nu fie nicio majorare. Depinde de maniera în care dânșii doresc să lucrăm în continuare, evident. Nu este o mărire iminentă, să spunem. Sunt doar studii de piață care arată că trebuie să fie mult mai mare chiria decât până acum. Și asta le-am semnalat-o și dânșilor și rămâne de aici în colo să purtăm discuții", a conchis directorul Casei Regale.

Presa a relatat că principesa Margareta ar fi cerut o mărire de 10 ori a chiriei pentru folosința publică a Castelului Peleș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

3 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

4 EXCEPȚIONAL / Sebastian Lăzăroiu îi pune Proastei României întrebările pe care vuvuzelele PSD chemate la „dezbat…

5 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate