Directorul general Dacia: Renault a investit 2,4 miliarde de euro în România și sunt prevăzute noi investiții

Renault a investit până în prezent 2,4 miliarde de euro în România și sunt deja prevăzute noi investiții pentru următorii ani pentru modernizare și înnoirea gamei de produse, a declarat joi directorul general Dacia, Yves Caracatzanis.

"În cadrul Grupului Renault din România avem toate activitățile din lumea auto (...) precum și o rețea importantă de furnizori. România este singura țară unde Grupul Renault reunește toate activitățile și de aceea schimburile între Franța și România sunt atât de importante. Am investit 2,4 miliarde de euro din 1999 (...) și investiții importante sunt deja prevăzute pentru următorii ani, atât pentru modernizarea uzinei, cât și pentru reînnoirea gamei de produse", a spus Caracatzanis la finalul vizitei pe care premierul Dacian Cioloș a efectuat-o la uzinele Dacia de la Mioveni.

El a adăugat că i-a prezentat premierului o serie de cifre care demonstrează că Dacia este cea mai mare întreprindere românească din punct de vedere al cifrei de afaceri, reprezintă 3% din PIB și 8% din exporturile României, însă discuțiile au vizat și alte aspecte de interes pentru investitorii străini.

"Discuțiile au vizat subiecte importante pentru noi și pentru activitatea economică, precum dezvoltarea vânzării de vehicule noi, promovarea competitivității și măsuri care să stimuleze investitorii și ansamblul economiei, cum ar fi infrastructură și păstrarea talentelor românești în România", a mai spus Yves Caracatzanis.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta