Directorul general interimar al CFR SA, Marius Chiper, afirmă că a demisionat din funcție din motive personale

Directorul general interimar al CFR SA, Marius Chiper, afirmă că a demisionat din funcție din motive personale

Marius Chiper, director general interimar al CFR SA, și-a înaintat demisia din funcție din motive personale, potrivit unui comunicat al companiei remis marți AGERPRES la câteva ore după ce ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat, la Deva, că l-a demis pe Chiper acuzând lipsa de organizare din cadrul companiei.

"Compania Națională de Căi Ferate 'CFR' SA vă informează că domnul Marius Chiper și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar, din motive personale, președintelui Consiliului de Administrație", precizează CFR SA.

Ministrul Transporturilor a declarat marți dimineață, la Deva, că directorul Companiei de Căi Ferate CFR SA, Marius Chiper, a fost demis pentru că trenurile întârzie în mod constant din cauza lipsei de organizare din cadrul companiei.

Ministrul a spus că nu poate tolera "lipsa de respect față de cetățeni" și că va avea o întâlnire, la sediul ministerului, cu personalul responsabil din infrastructura feroviară, căruia îi va atrage atenția asupra problemelor din sistem.

"Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. (...) Nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Eu nu voi tolera, toleranța este zero. Problemele întârzierii trenurilor nu sunt datorate faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul (Chiper — n.r.) a fost demis astăzi. Nu pot să înțeleg cum pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și este cea mai modernă din România, trenul trebuie să întârzie zeci de minute, decât ca și lipsă de organizare, de preocupare, de exigență a conducătorului respectiv. I-am atras atenția domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor. Culmea, știa că vin la Deva și totuși acest tren a întârziat o oră. Și nu a întârziat o oră azi, întârzie în fiecare zi. (...) Când o să vină viscolele, ce o să ne facem ?", a spus ministrul Transporturilor.

Cu o zi înainte, ministrul Transporturilor a anunțat demiterea șefului Gării de Nord, Mihai Cândea, și a directorului Regionalei CF București, Laurențiu Maraloi , Stroe declarându-se nemulțumit de modul de administrare și de întreținere a Gării de Nord.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”