Diriginta unui oficiu poștal, bănuită că oferea informații persoanelor bănuite de comerț cu haine contrafăcute (surse)

Diriginta unui oficiu poștal, bănuită că oferea informații persoanelor bănuite de comerț cu haine contrafăcute (surse)

Polițiștii efectuează luni percheziții la un oficiu poștal în dosarul hainelor contrafăcute comercializate pe un site, diriginta oficiului fiind bănuită că i-a avertizat pe administratorii firmei că anchetatorii au cerut date despre mandatele poștale trimise de aceștia, au declarat surse judiciare. * Percheziții în București și Ilfov; trei persoane bănuite de comerț cu haine contrafăcute, pe un site

Potrivit surselor citate, perchezițiile au loc atât la administratorii site-ului, cât și la Oficiul Poștal 75, datele furnizate de dirigintele oficiului determinându-i pe suspecți să ascundă veniturile obținute din comerțul cu haine.

Prejudiciul stabilit până la acest moment este de circa 250.000 de lei, iar cercetările continuă pentru depistarea întregii sume de bani provenite din infracțiuni, au precizat sursele.

Conform unui comunicat al IGPR, din anchetă a rezultat că prin intermediul unui website erau oferite spre vânzare articole de îmbrăcăminte (cămăși, triouri, pulovere) purtând mărci consacrate, la prețuri mult mai mici față de prețul produselor originale.

Reprezentanții societății care gestiona activitatea site-ului livrau clienților produsele comandate omițând însă să înregistreze în evidențele contabile și să declare toate veniturile obținute în urma comercializării acestora, a informat IGPR.

"De asemenea, pe parcursul cercetărilor un angajat al unei societăți care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fără drept, către persoanele bănuite în cauză informații confidențiale cu privire la derularea unor investigații. Acest fapt a îngreunat derularea anchetei și aflarea adevărului, întrucât persoanele implicate au luat imediat măsuri pentru crearea unei aparențe de legalitate cu privire la activitatea comercială derulată, încercând totodată să ascundă urmele săvârșirii faptelor penale", se arăta în comunicatul IGPR.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri și mijloace folosite în activitatea infracțională.

Persoanele bănuite urmează să fie conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat urmează să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro