Discret, CSM a decimat ieri și Secția Penală de la Curtea de Apel Constanța, una dintre cele mai temute din țară

Discret, CSM a decimat ieri și Secția Penală de la Curtea de Apel Constanța, una dintre cele mai temute din țară

Discret, CSM a decimat ieri și Secția Penală de la Curtea de Apel Constanța. Informația o dă jurnalistul Ionel Stoica, pe Facebook:

Dar să mai vorbim puțin despre Lia Savonea, Lucian Netejoru și Bogdan Mateescu. Discret, CSM a decimat ieri și Secția Penală de la Curtea de Apel Constanța. Cinci judecători au fost sancționați disciplinar. Este vorba de magistrații care i-au condamnat pe Mircea Băsescu, Sorin Strutinsky, Nicușor Constantinescu, Roșu Iancu Tiberiu (membru PSD Constanța de top) și care au dat sentințele în dosarul incendiului din restaurantul Beirut/ George Karam.
Printre cei sancționați este și judecătorul Ciprian Coadă, spaima gulerelor albe de pe Litoral. Magistratul este cunoscut la nivel național dupa ce a publicat un articol critic la adresa deciziei CCR in cazul anchetei DNA pe Ordonanta 13. În 2018, CSM l-a sancționat cu diminuarea salariului brut cu 5% pe o perioada de doua luni. Sancțiunea i-a blocat lui Ciprian Coadă orice tentativă de a promova la Înalta Curte, unde se ajunge doar cu acceptul Liei Savonea, sau să ocupe funcții de conducere.
Cine sunt cei trimiși la închisoare de judecătorul Ciprian Coadă se numără: Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, în iunie 2016; Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Județean Constanța, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în aprilie 2018; Gilberto Șaban, în celebrul caz al Larei Șaban, o tânără ucisă de fratele ei care, pentru fapta sa, a fost condamnat la închisoare pe viață, în anul 2013.
LE: Și l-a condamnat definitiv pe Sorin Strutinsky, prietenul și partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de influență.”, scrie Ionel Stoica.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…