Discurs admirabil al lui David Popovici după o nouă medalie de aur! Puternic și matur, la doar 18 ani

Discurs admirabil al lui David Popovici după o nouă medalie de aur! Puternic și matur, la doar 18 ani

David Popovici a început Cupa României la natație, concurs ce se desfășoară în bazinul de la Otopeni, cu o medalie de aur. Campionul român a câștigat proba de 100 de metri fluture, una în care nu concurează foarte des.

David Popovici, un exemplu de maturitate. Foto Sportpictures

Cum medalia e considerată de sportivul legitimat la CS Dinamo doar una de ”antrenament” în vederea bătăliilor grele care vin, David Popovici a vorbit despre planurile sale de viitor, inclusiv cele legate de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și despre implicările sale în activități caritabile.

A rezultat un discurs puternic, emoționant și matur, chiar dacă a venit din parte unui unui băiat care abia a ajuns la vârsta majoratului. La 18 ani, David Popovici a ajuns o voce importantă în spațiul public din România în ultimii ani.

„Totdeauna îmi place să concurez, îmi place să fac și fluture mai nou și vreau să văd ce pot scoate din asta. M-am simțit bine astăzi (n.r.- ieri), sunt în mijlocul antrenamentelor și cred că acesta este ultimul concurs de verificare pentru noi. Urmează un concurs foarte important la sfârșitul lui iunie, după care vin Mondialele și e o ultimă ocazie pentru a testa ce avem în rezervor în regim de antrenamente destul de intense.

A trecut cu bine de Bacalaureat

Pregătirea merge bine, mă bucur că ne-am întors în bazinul de afară de la Lia Manoliu. Nu ar strica să avem și un bazin pe timp de iarnă, înăuntru la Lia Manoliu, dar îmi place să înot în aer liber, totdeauna mi-a plăcut, în punctul acesta suntem, de antrenamente și pregătire, co-asistența este cea care te aduce în orice punct important”.

David Popovici a avut de tras în ultima vreme atât la antrenamente, cât și la școală. El s-a pregătit și pentru examenul de bacalaureat , pe care l-a trecut cu media 8,65 în urmă cu câteva săptămâni. ”Învățatul mi-a luat câteva ore din antrenamente, însă nimic ce nu a putut fi recuperat. Vreau să înot cât mai bine, cât mai corect și să îmi fac timpi mai buni.

Vrea să facă Facultatea de Psihologie

Mi-ar plăcea să merg la Facultatea de Psihologie, vreau să învăț cât mai multe despre oameni, oamenii sunt frumoși, vreau să învăț să trăiesc în societatea asta și să pot să îi înțeleg pe oameni atunci când vorbesc cu ei. Nu poți să ajuți pe nimeni înainte să te ajuți pe tine.

Pot să fac această facultate. Nu cu dorința de a avea meseria de psiholog sau ceva care să aibă legătură cu asta după ce o voi termina, pentru că am înotul și vreau să mă țin de el în continuare. O fac strict pentru a mă înțelege pe mine și pentru a-i învăța pe oameni și pentru a-i înțelege și pe ei”.

David Popovici s-a implicat în mai multe acțiuni umanitare. Una dintre ele a fost să-și doneze o medalie de aur în scopuri caritabile: ”Cei de la Med Life au venit și mi-au propus să facem un proiect împreună, prin care eu să îmi donez și să îmi topesc medalia în susținerea luptei împotriva cancerului, mai ales la copii.

Vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine

Am ales să o fac pentru că e o bucată de metal, indiferent ce metal, prețios sau nu, care semnifică o cursă din viață mea. În schimb, este un simbol care poate însemna mult mai mult pentru mult mai mulți. Sunt în poziția în care sunt cunoscut, în care îmi exprim punctul de vedere și sunt urmărit de mulți oameni, lucru pentru care vă mulțumesc. Vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine. Nu există produse sau branduri pe care să le promovez și care să fie mai importante decât a face ceva bun pentru societate”.

Ce va face însă David Popovici cu o medalie și mai prețioasă, mult-așteptatul aur de la Jocurile Olimpice de anul viitor? ”Posibil să fac la fel, dacă găsesc o cauză pentru care să donez. Îmi doresc să fac asta, deși o să fiu atașat de ea, de prima mea medalie olimpică. Dar să ajungem acolo mai întâi la Paris, mai întâi să iau o medalie, poate mai multe. Niciodată nu mi-a plăcut să mă arunc, îmi place să o iau cu pași mici”.

A făcut pasul spre viața de adult

David Popovici a vorbit și despre perioada următoare. ”Mă pregătesc în continuare aici, la Lia Manoliu sau la Dinamo. De aici și bronzul și urmele de la ochelari (n.r. primul bazin e în aer liber). Rămân aici până la Mondiale. După aceea, vedem. Acum, că am terminat cu liceul, aș putea spune că fac pasul în a începe viața de adult.

Parcă semnifică altceva studiile superioare, de la facultate. Trebuie să îmi văd de viață, să încep să mă responsabilizez, să cresc, pentru că niciodată nu te poți opri din învățat și nu vreau să uit asta niciodată”, a încheiat David Popovici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ne-am uitat şi între picioarele ei” / O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA

2 Andreea Esca dispare un timp de la știrile Pro TV. La 51 de ani se lansează într-o nouă provocare

3 Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat / Cere despăgubiri de câteva milioane de dolari

4 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

5 VIDEO Momentul arestării interlopului Rechinul, care a furat 200.000.000$ de pe carduri în Mexic