Discuția lui Trump cu Lavrov a fost "adecvată" și nu a compromis sursa informațiilor (Casa Albă)

Discuția lui Trump cu Lavrov a fost "adecvată" și nu a compromis sursa informațiilor (Casa Albă)

Președintele american Donald Trump nu a compromis nicio sursă de informații sau metodă de culegere a acestora în timpul discuțiilor de săptămâna trecută cu diplomați ruși de rang înalt, a declarat marți consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, H.R. McMaster, transmite DPA.

Generalul McMaster nu a dorit să discute dacă președintele a dezvăluit sau nu informații clasificate, dar a precizat că nu este îngrijorat cu privire la posibilitatea ca discuția purtată de Trump să determine sursa să stopeze furnizarea de informații, după ce Washington Post a scris că liderul de la Casa Albă i-ar fi dezvăluit informații clasificate ministrului rus de externe Serghei Lavrov săptămâna trecută.

'Ceea ce a discutat a fost pe deplin adecvat acelei conversații și este conform cu împărtășirea de informații de către președinte cu orice parteneri cu care discută', le-a declarat McMasters reporterilor.

Potrivit consilierului pentru securitate națională, citat de AFP, președintele 'nu fusese informat asupra sursei sau metodei (de obținere) a acestor informații'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...