Discuții cu președintele în domenii cheie/Ludovic Orban își duce pe rând miniștrii la Palatul Cotroceni.

Discuții cu președintele în domenii cheie/Ludovic Orban își duce pe rând miniștrii la Palatul Cotroceni.

Premierul Ludovic Orban participă miercuri la mai multe discuții cu președintele Klaus Iohannis la care vor fi prezenți și membri ai Guvernului. Aceștia vor intra pe rând la președinte, în funcție de temele pe care le vor discuta.

La întâlnirile de la Palatul Cotroceni vor fi discutate subiecte precum alegerile anticipate, alegerile locale în două tururi, dar și problemele indentificate de miniștri în mai multe domenii cheie precum transporturi, energie sau muncă.

Conform agendei premierului , Ludovic Orban va intra de la ora 11 la discuțiile cu președintele, prima data însoțit de ministrul transporturilor, Lucian Bode. Cel mai probabil, președintele Klaus Iohannis vrea să știe care este situația autostrăzii Sibiu-Pitești, în legătură cu care România a primit o sesizare de la Comisia Europenea pentru eventuale probleme de mediu. Este vorba de  o notificare  prin care Comisia Europeană cere clarificări înainte de aprobarea finanțării acestui proiect de infrastructură.

De la ora 12, la întâlnirea dintre președinte și premier va participa și ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu. Ulterior, de la 12:30, la Cotroceni vine și vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Muncii, Violeta Alexandru pentru o discuție despre pensii și salarii. 

Este de așteptat ca la Palatul Cotroceni să fie discutat și subiectul dublării alocațiilor pentru copii, după ce președintele a  promulgat legea , însă Guvernul a anunțat că  va amâna intrarea în vigoare a actului normativ până în vară.

Ludovic Orban a avut şi marţi o întrevedere cu Klaus Iohannis, fiind însoţit de vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş.

La întâlnirea de marţi, de la Palatul Cotroceni, principalul subiect al discuţiei a fost legat de arhitectura instituţională, în vederea unui memorandum pregătitor pentru atragerea fondurilor europene. SURSA:  Digi24.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”