Dispariția unui surfer și scena teribilă la care au asistat martorii, care cred că nu a putut supraviețui

Dispariția unui surfer și scena teribilă la care au asistat martorii, care cred că nu a putut supraviețui

Serviciile de urgență care caută un surfer în largul Peninsulei Eyre din Australia de Sud, după ce mai multe persoane au fost martore la un incident teribil. Doar placa bărbatului a msi fost recuperată.

Un surfer este dat dispărut, în Australia FOTO Arhivă

Alerta către serviciile de urgență a fost dată, sâmbătă dimineața. De atunci, pompierii și scafandrii caută un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din orașul de coastă, Elliston. Poliția și Serviciul de Stat de Urgență (SES) au fost chemați la fața locului, la aproximativ 7 kilometri depărtare de Elliston, după ora 10 dimineața.

Omul făcea surf și a fost văzut , ultima dată, undeva la aproximativ 30 până la 50 de metri în larg.

Se crede că a fost ucis de un rechin

Peste o jumătate de duzină de bărci, precum și jet-ski-uri, au căutat, timp de o zi întreagă, în apele unde a fost văzut bărbatul, pentru ultima oară. Căutările au fost oprite sâmbătă noapte, dar au fost reluate în dimineața de duminică.

Cu toate acestea, oamenii cred că el a murit. Cei care au alertat autoritățile spun că ar fi văzut cum bărbatul, profesor de meserie, ar fi căzut pradă atacului unui rechin.

Managerul unității Streaky Bay (SES), Trevlyn Smith, a relatat, pentru ABC Australia , că i s-a spus că în acel moment se aflau probabil alte 16 persoane în apropiere, dintre care unii au fost martori la atac. Din fericire, nimeni altcineva nu a fost rănit.

Ni s-a spus că au recuperat placa de surf (...) Avem o persoană dispărută, ei au deja placa de surf... căutăm orice alte indicii, a spus el.

Trevlyn Smith a mai spus că bărbatul era cunoscut în comunitate, iar „localnicii ar fi devastați” și șocați, deopotrivă.

I-a zguduit din plin. Nu am avut un atac de rechin, aici, pe această coastă, de peste 20 de ani, a adăugat el.

Operațiuni de căutare, în plină desfășurare FOTO ABC

Operațiuni de căutare, în plină desfășurare FOTO ABC

În timp ce atacurile fatale de rechini au avut loc cu o frecvență mult mai mare în alte state în ultimii ani, Marele Golf Australian a fost locul a două atacuri mortale, în tanul 2000.

Pe 25 septembrie în acel an, Jevan Wright, în vârstă de 17 ani, a fost ucis în timp ce făcea surf la Elliston – la o zi după ce neo-zeelandezul Cameron Bayes, în vârstă de 25 de ani, a fost atacat mortal, în timpul lunii de miere, la Cactus Beach, lângă Penong.

La mai puțin de doi ani mai târziu, Paul Buckland a fost ucis lângă Ceduna și, de atunci, au mai fost înregistrate și alte atacuri de rechini, mortale, inclusiv cazul lui Sam Kellett, în 2014.

Profesorul, în vârstă de 28 de ani, se pregătea pentru o competiție de pescuit cu sulița când a fost atacat de un rechin de pe plaja Goldsmith, lângă Edithburgh.

Guvernul a fost anunțat cu privire la incidentul de sâmbătă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”