DJ-ul britanic Tim Westwood, acuzat de abuzuri sexuale de către şapte femei

DJ-ul britanic Tim Westwood, acuzat de abuzuri sexuale de către şapte femei

DJ-ul şi fostul artist britanic hip-hop Tim Westwood a fost acuzat de abuzuri sexuale de mai multe femei care au relatat aceste presupuse fapte pentru BBC şi The Guardian , informează AFP.

Trei dintre femei l-au acuzat pe DJ, în vârstă de 64 de ani, fost prezentator radio BBC, de purtare inadecvată şi de comportament de "prădător sexual", în timp ce alte patru au susţinut că au fost agresate în timpul unor evenimente publice, potrivit The Guardian.

Faptele ar fi avut loc în perioada 1992-2017, când presupusele victime erau adolescente sau tinere.

"Tim Westwood neagă cu fermitate acuzaţiile de comportament inadecvat", a răspuns un purtător de cuvânt. "De-a lungul unei cariere care se întinde pe patruzeci de ani nu a existat niciodată o singură plângere împotriva lui, oficială sau nu".

Fiul unui arhiepiscop, Tim Westwood şi-a început cariera la postul de radio local înainte de a se muta la Londra, unde a lucrat pentru BBC Radio 1 şi a devenit vocea culturii rap în anii 1990.

Grupul audiovizual a reacţionat, condamnând într-un comunicat "orice formă de comportament inadecvat" şi arătându-se "şocat la auzul acestor acuzaţii".

Deseori menţionat ca sursă de inspiraţie pentru personajul Ali G al comedianului britanic Sacha Baron Cohen, Tim Westwood încă prezintă cu regularitate programe sâmbătă seara la Capital Xtra, un post de radio specializat în hip-hop. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...