Djokovici, arogant sau mult prea bun? Explicația unei declarații date la Wimbledon

Djokovici, arogant sau mult prea bun? Explicația unei declarații date la Wimbledon

Urmează o semifinală fascinantă la Wimbledon (vineri, ora va fi anunțată, ulterior), Djokovici (36 de ani, 2 ATP) - Sinner (21 de ani, 8 ATP), între doi jucători despărțiți de o diferență nemaivăzută de vârstă la All-England Club, în era Open: 14 ani și 86 de zile!

Novak Djokovici va juca, vineri, în semifinale. FOTO: Arhiva Adevărul

În acest moment, în dreptul sârbului figurează o serie fabuloasă, de 33 de victorii la rând la Wimbledon, începând din 2018! De aici și declarația lui Nole, după victoria cu Rublev, scor 4-6, 6-1, 6-4, 6-3: „Presiunea mă motivează, mă inspiră să realizez tot ceea ce visez şi să joc cel mai bun tenis al meu. Ştiu că toţi vor să mă învingă, dar nimeni n-a reuşit încă“.

De precizat că, odată cu accederea în careul de ași, Djokovici va disputa semifinala cu numărul 46 la un Grand Slam, la Wimbledon 2023! El l-a egalat la acest capitol pe Roger Federer.

Într-o altă ierarhie însă, cea a meciurilor disputate la turneele majore, Nole e încă în spatele elvețianului. Sârbul are 400 de partide de Grand Slam, pe când Federer a adunat 429 de meciuri în astfel de competiții până la retragerea sa în 2022. În top apare și Serena Williams, de asemenea retrasă din activitate, cu 419 meciuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?