Djokovici, perspective sumbre: Ce riscă dacă va refuza vaccinarea în continuare

Djokovici, perspective sumbre: Ce riscă dacă va refuza vaccinarea în continuare

De aceea, în prima parte a sezonului, pe lângă Australian Open, el a lipsit de la Indian Wells şi Miami, cele două întreceri de pe hard, găzduite de SUA.

Acum, după sezonul de zgură în care a putut juca unde a vrut, sârbul va rata nu doar US Open, dar şi turneul de la Cincinnati (14-21 august), unul de pregătire înainte de ultimul Grand Slam al anului. Iar perspectivele lui Nole sunt sumbre! Pentru că, la cum arată situaţia în acest moment, el ar juca următorul Grand Slam în... mai 2023! Atunci, e programat French Open (28 mai – 11 iunie). Aşadar, pe lângă US Open 2022, Novak riscă să rateze şi Australian Open 2023 (16-29 ianuarie). Pentru că, în continuare, „cangurii“ cer dovada vaccinării din partea celor care intră în ţară. În plus, Djokovici a fost expulzat din Australia în 2022, aşa că, teoretic, poate primi o interdicţie de a reveni în această ţară timp de 3 ani.

Ce-i drept, în această privinţă, lucrurile nu sunt bătute în cuie, după cum a explicat jurnalistul australian, Paul Sakkal: „Situaţia va fi evaluată, în momentul în care Djokovici va aplica pentru viză. E foarte puţin probabil ca Djokovici să fie respins din cauza expluzării sale din 2022. Eu nu cred că se va întâmpla aşa ceva“.

Chiar şi aşa, problema nevaccinării sârbului rămâne, dacă Australia nu-şi va schimba politica de la graniţă. Întrebat despre posibila participare a lui Nole la Australian Open 2023, directorul turneului, Craig Tailey, a menţinut suspansul: „Facem tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Bineînţeles, decizia nu-mi aparţine. Dar Novak e mereu binevenit şi ştie că mulţi oameni din Australia se bucură să-l vadă jucând. Alţii vor lua decizia privind venirea sa aici. Dar mai e mult până atunci. Deocamdată, cred că toată lumea ar trebui să savureze victoria lui Djokovici la Wimbledon“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”