Djokovici, răstignit de un jurnalist „New York Times“: Cum a lăsat Novak un jucător fără 21.000 de dolari

Djokovici, răstignit de un jurnalist „New York Times“: Cum a lăsat Novak un jucător fără 21.000 de dolari

Nu toată lumea e de partea lui Nole, în povestea excluderii sale de la US Open 2022 (29 august - 11 septembrie) din cauza vaccinării.

Novak Djokovici a jucat ultima dată, la 10 iulie, în finala de la Wimbledon. FOTO: Arhiva Adevărul

De pildă, jurnalistul Ben Rothenberg, care semnează inclusiv în „The New York Times“, l-a făcut praf pe sârb pe rețelele de socializare. Trebuie precizat că nu e prima dată când Rothenberg are o asemenea reacție vizavi de Djokovici, el fiind cunoscut în lumea tenisului ca un contestatar al lui Nole.

Acum, Rothenberg s-a legat de faptul că Djokovici, știind că nu poate intra în SUA fără certificat de vaccinare, s-a înscris, totuși, pe lista participanților la US Open, sperând ca o decizie de ultim moment din partea autorităților să faciliteze intrarea sa în SUA.

„Dacă Djokovici vrea să meargă pe acest drum al egoismului și să aștepte, cât poate de mult, în detrimentul celorlalți, atunci aceasta e alegerea sa. Eu doar subliniez ce se întâmplă, fiindcă e o nebunie să vezi o vedetă, care știe că nu poate intra în SUA, potrivit legilor aflate în vigoare (din cauza alegerilor sale), dar care menține această situație. Statele Unite au această politică privind intrarea în țară, cu certificat de vaccinare, începând din noiembrie 2021. Și e foarte puțin probabil ca lucrurile să se schimbe în următoarele 48 de ore“, a scris Rothenberg.

Rothenberg

Ben Rothenberg, un nume important în lumea tenisului. FOTO: Facebook

La ce s-a referit însă jurnalistul american? Dacă Nole s-ar fi retras de la US Open, știind că nu poate intra în America, organizatorii ar fi refăcut în timp util lista participanților. Drept urmare, spaniolul Pol Martin Tiffon (23 de ani, 242 ATP) ar fi prins un loc pe tabloul calificărilor. Simpla prezență a ibericului aici i-ar fi adus un premiu de 21.000 de dolari. Vorbim despre o sumă egală cu cea câștigată până acum de Tiffon, în acest sezon. Așadar, din cauza lui Djokovici, ibericul a ratat o oportunitate foarte mare pentru el, în primul rând din punct de vedere financiar. De aici și acuzele lui Rothenberg la adresa lui Djokovici pe care l-a catalogat ca fiind „egoist“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…