Dmitri Medvedev, despre sancţiunile Occidentului faţă de Moscova: „Un cocktail dezgustător de grosolănie arogantă şi prostie primitivă”

Dmitri Medvedev, despre sancţiunile Occidentului faţă de Moscova: „Un cocktail dezgustător de grosolănie arogantă şi prostie primitivă”

„Întreaga politică actuală a europenilor în privinţa Rusiei este un cocktail dezgustător de grosolănie arogantă, infantilism adolescentin şi prostie primitivă", a scris, marţi, fostul preşedinte rus pe canalul său de Telegram , conform TASS .

De asemenea, Medvedev a afirmat că liderii europeni „şi-au anunţat mai întâi intenţia de a pedepsi sever Rusia pentru dorinţa sa de a proteja oamenii care suferă şi de a-şi asigura interesele pe termen lung. „Au decis, ca de obicei, să facă praf economia rusă, să o priveze de banii din exporturile de energie, să impună sancţiuni totale".

„Nu-mi pasă că Europa are o industrie uriaşă, o agricultură dezvoltată, iar cetăţenii UE vor să trăiască în case încălzite, cu apă. Principalul lucru este să îi facem pe ruşi să sufere", a mai scris vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Apoi şi-au dat seama că nimeni nu a anulat iarna şi că rezervele alternative de gaz, petrol şi cărbune sunt scumpe sau pur şi simplu nu există. Şi-au dat seama cât de greu este să stai pe trei scaune. Ajutăm Ucraina şi facem rău Rusiei, dar nici economia şi poporul nostru nu ne sunt străine. În general, planurile nu au funcţionat bine", a afirmat Medvedev.

Totodată, Medvedev a declarat în urmă cu o săptămână că europenii vor îngheţa în casele lor şi că „băieţii deştepţi europeni" văd o ieşire din această situaţie doar prin „intensificarea livrărilor de arme către regimul de la Kiev" pentru a avea „un final victorios".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia