DNA a trimis în judecată pentru șpagă luată la subvenția pentru tomate inventată de Dragnea și Daea

DNA a trimis în judecată pentru șpagă luată la subvenția pentru tomate inventată de Dragnea și Daea

Procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată pe fostul director al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, pentru luare de mită. În decembrie 2018, Tănăsescu a fost prins în flagrant în timp ce primea 2000 de lei de la un fermier ca să îi acorde o subvenție pentru tomate de 3000 de euro, relatează  G4Media.ro .

Ulterior, procurorii au descoperit că directorul a mai primit 5800 de lei de la alte trei persoane ca să le acorde ajutorul de la stat pentru cultivarea tomatelor.

Directorul a fost lăsat în libertate sub control judiciar după ce a achitat o cauțiune de 50.000 de lei.

În februarie, el a fost numit șef serviciu în cadrul Direcției Agricole Gorj prin ordin al ministrului Agriculturii Petre Daea, deși era anchetat pentru mită și a fost suspendat din funcția de director.

Daea și Liviu Dragnea și-au făcut un titlu de glorie în ultimii doi ani din lansarea proiectului pentru sprijinirea producătorilor români de tomate, parte dintr-un discurs naționalist mai larg al ex-liderului PSD.

Vezi mai jos comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a inculpatului

TĂNĂSESCU DAN, director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– luare de mită, în formă continuată,

– fals în declarații, în formă continuată.

​În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie – decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimispentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 – 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt în sensul că nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei și 30.130 euro, ridicate de la inculpatul Tănăsescu Dan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune

2 VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

3 Hărțile arată că asistăm la a doua invazie a Ucrainei! / Rusia a masat peste 260.000 de militari pentru a sparge frontul

4 Un articol care chiar merită citit...

5 Pieleanu îi crede cretini pe români și anunță că partidul Dianei Șoșoacă are 8%!!!