DNA: Avocat din Baroul Călăraşi, cercetat penal pentru dare de mită

DNA: Avocat din Baroul Călăraşi, cercetat penal pentru dare de mită

Un avocat din cadrul Baroului Călăraşi este cercetat penal pentru dare de mită de procurorii anticorupţie, după ce ar fi remis unui poliţist 2.000 de lei pentru a favoriza un client de al său într-un dosar în care acesta este cercetat pentru şantaj.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii de la Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un avocat din cadrul Baroului Călăraşi, pentru săvârşirea unei infracţiuni de dare de mită.

"În cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis unui poliţist din cadrul Poliţiei municipiului Călăraşi suma de 2.000 lei, pentru ca acesta să efectueze acte contrare atribuţiilor sale de serviciu, respectiv să asigure o situaţie favorabilă clientului său cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În aceeaşi zi, în contextul menţionat mai sus, avocatul ar fi remis poliţistului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia