DNA: Cinci oameni de afaceri, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală; prejudiciu - peste 38 de milioane de euro

Cinci oameni de afaceri au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 38 de milioane de euro, într-un dosar instrumentat de procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.

Cei cinci inculpați, care aveau afaceri în domeniul IT, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

"În perioada 2008 — 2011, inculpatul Răducanu Virgiliu, împreună cu ceilalți inculpați, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale din domeniul IT, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului. Concret, inculpații au creat o serie de circuite fictive interne de achiziție-livrare a unor bunuri/servicii, transferând și retrăgând sume de bani din conturile bancare ale societăților administrate, în baza unor justificări nereale, în scopul de a frauda bugetul general consolidat al statului, prin sustragerea de la plata TVA și prin diminuarea impozitului pe profit aferent", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, Virgiliu Răducanu, Dragoș Alexandru Popescu, Dan Flutur, Marin Ștefan și Alexandru Vișan au creat, în paralel cu circuitul financiar-contabil fictiv, un sistem de spălare a banilor. Acesta se realiza prin plata operațiunilor comerciale fictive, care a avut ca unic scop golirea fondurilor bănești ale societăților, fie prin transferul sumelor de bani în conturile unor societăți din străinătate, cu titlu de plată a unor servicii fictive, fie prin retragerea lor în numerar de la unitățile bancare.

Procurorii au stabilit că, prin aceste demersuri, inculpații au creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 173.766.258 de lei, adică aproximativ 38,6 milioane de euro.

"În cauză s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile și mobile ce aparțin inculpaților Răducanu Virgiliu, Vișan Alexandru, Popescu Dragoș Alexandru, Ștefan Marin, Flutur Dan și unor societăți comerciale ce au calitatea de persoană responsabilă civilmente. Aceeași măsură a fost dispusă și asupra sumelor de bani deținute în conturile bancare de inculpații Răducanu Virgiliu, Vișan Alexandru și Popescu Dragoș Alexandru", se mai menționează în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de a se dispune arestarea preventivă față de inculpatul Virgiliu Răducanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul