DNA confirmă că are în lucru un dosar penal în legătură cu dezvăluirile RISE Project

DNA confirmă că are în lucru un dosar penal în legătură cu dezvăluirile RISE Project

Direcția Națională Anticorupție a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relații de la autorități din Brazilia.

"O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia", se arată într-un comunicat al DNA, transmis AGERPRES.

DNA mai spune că, raportat la actele procedurale efectuate în dosar, atunci când împrejurările vor permite, va fi în măsură să ofere detalii suplimentare.

Tot vineri, procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu a vrut să infirme sau să confirme existența unei anchete în legătură cu dezvăluirile RISE Project despre firma Tel Drum și liderul PSD Liviu Dragnea, arătând că, dacă raportul atribuit DGIPI ar fi real, faptele ar fi de competența DNA.

RISE Project a publicat joi un raport atribuit Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman", care descrie o "rețea infracțională formată din persoane cu putere de decizie în județ", prin care liderul PSD Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În nota atribuită DGIPI, Liviu Dragnea este prezentat ca "deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA".

Potrivit RISE Project, firma Tel Drum ar fi fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, iar timp de peste un deceniu acesta și-a atribuit prin licitații trucate majoritatea contractelor publice de asfaltare din județul Teleorman.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”