DNA: Dan Straja a primit, în două tranșe, 95.750 euro

DNA: Dan Straja a primit, în două tranșe, 95.750 euro

Managerul Institutului Oncologic ''Alexandru Trestioreanu'', Dan Straja, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 de euro, precizează DNA într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Procurorii DNA — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 iunie, a lui Dan Nicolae Straja, manager la Institutul Oncologic ''Alexandru Trestioreanu'', cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

''În perioada 1 — 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, în calitate de manager la Institutul Oncologic 'Alexandru Trestioreanu', în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro. Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituției pe care o conducea, cât și în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)'', arată DNA.

Vineri, Dan Straja urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?