DNA: Directorul interimar al ADP Sector 4, trimis în judecată pentru înşelăciune; 12 ani - şef cu acte false

DNA: Directorul interimar al ADP Sector 4, trimis în judecată pentru înşelăciune; 12 ani - şef cu acte false

Marian Goleac, director general interimar al ADP Sector 4 la data întocmirii rechizitoriului, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de înşelăciune, după ce ar fi ocupat fraudulos funcţia, timp de 12 ani, pe baza unor acte false, el putând fi încadrat doar ca lucrător pentru salubrizare spaţii verzi sau pavator.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marian Goleac, director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (la data întocmirii rechizitoriului), pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2008 - mai 2020, Marian Goleac ar fi deţinut pe nedrept funcţiile de director general adjunct interimar şi director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA (ce are ca acţionar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obţinând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor încasate în funcţiile menţionate mai sus).

"Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administraţie a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverinţă prin care se atesta că este absolvent al unei facultăţi de electrotehnică şi informatică, specializarea electromecanică (promoţia 2002) şi ulterior ar fi ataşat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obţinute în condiţii nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă)", precizează anchetatorii.

Sursa citată menţionează că Marian Goleac ar fi putut ocupa, conform statului de funcţii al ADP 4 SA, doar funcţii de execuţie, pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spaţii verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator.

DNA informează că, până la data întocmirii rechizitoriului, SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău