DNA: Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş - reţinuţi pentru luare de mită

DNA: Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş - reţinuţi pentru luare de mită

Dumitru Boboc şi Paul Zamfir, comisari superiori în cadrul Protecţiei Consumatorilor Argeş, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi luat mită peste 2.000 de lei pentru a nu sancţiona mai mulţi agenţi economici.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a lui Dumitru-Constantin Boboc, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată, şi a lui Paul-Constantin Zamfir, comisar superior în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru luare de mită, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada februarie - aprilie, cei doi, în calităţile menţionate, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici sume de bani şi alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate.

Spre exemplu, arată anchetatorii, unul dintre operatorii economici controlaţi, ce presta servicii de alimentaţie publică, îşi desfăşura activitatea cu încălcarea dispoziţiilor Ordonanţei 21 din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizaţia de funcţionare emisă de către DSP Argeş.

DNA informează că joi Dumitru-Constantin Boboc şi Paul-Constantin Zamfir urmează să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anterior, precizează sursa citată, în aceeaşi zi, procurorii anticorupţie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au efectuat percheziţii domiciliare în opt locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea, din care două erau la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024