DNA: Flori Dinu, urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală; Uliana Ochinciuc - spălare de bani

DNA: Flori Dinu, urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală; Uliana Ochinciuc - spălare de bani

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de SC Hexi Pharma CO SRL pentru evaziune fiscală și spălare de bani, și față de Flori Dinu, director general al firmei, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Tot în acest dosar, Uliana Ochinciuc este anchetată, sub control judiciar, pentru spălare de bani.

DNA susține că, în perioada 2008 — 2016, Hexi Pharma a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de intermediere a achizițiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată în această etapă a cercetărilor la aproximativ 8 milioane lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile, imobile și conturilor bancare dobândite prin infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani, bunuri supuse confiscării speciale indiferent de identitatea proprietarului actual, după cum urmează: 23 de imobile situate în municipiul București și județul Ilfov, 32 de autoturisme, utilaje, echipamente și instalații destinate procesului de producție și conturi bancare deschise în România, Cipru, Elveția și Germania de către persoanele care au participat la săvârșirea infracțiunilor sau care au obținut beneficii în urma acestora.

Știre în curs de actualizare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro