DNA: „Forţa de reacţie a instituţiei nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată”

DNA: „Forţa de reacţie a instituţiei nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată”

Cu ocazia Zilei justiţiei, conducerea DNA a transmis că „le urează tuturor procurorilor, judecătorilor şi reprezentanţilor celorlalte profesii juridice, sănătate, putere şi curaj în activitatea pe care o desfăşoară”, explicând că „o societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării” şi că „numai o societate în care corupţia este respinsă ca atitudine şi comportament le poate oferi celor merituoşi şi oneşti şansa de a-şi pune energia şi cunoştinţele în slujba interesului public ori pentru a construi proiecte durabile”.

Potrivit DNA, „justiţia penală rămâne o componentă esenţială a structurii democratice a societăţii româneşti, iar anticorupţia trebuie să dea răspuns clar şi categoric aşteptărilor venite dinspre cetăţeni. Anticorupţia trebuie să menţină ferm angajamentele concrete asumate pe linia întăririi statutului de ţară europeană cu un stat de drept pe deplin funcţional. De aceea, forţa de reacţie a DNA - principala instituţie anticorupţie - nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată”.

„DNA este o instituţie solidă care a demonstrat pe parcursul existenţei sale că are experienţa, rezistenţa şi aplombul necesare pentru a face anchete în cazuri de corupţie importante. Procurorii, întregul personal care lucrează în DNA, sunt pe deplin conştienţi de rolul, misiunea şi aşteptările cetăţenilor. De Ziua justiţiei conducerea DNA îi salută pe noii procurori şi angajaţi care s-au alăturat de curând echipei şi îi îndeamnă pe toţi ceilalţi procurori şi colegi să îşi continue activitatea cu mai multă implicare, curaj şi profesionalism şi, totodată, îi asigură ca vor avea întreaga susţinere în situaţiile dificile care ar putea să apară”, a mai explicat DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!