DNA: Fostul președinte al CAS Vrancea Mihail Copaci, trimis în judecată

DNA: Fostul președinte al CAS Vrancea Mihail Copaci, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mihail Copaci, la data faptelor președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru luare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în perioada martie 2015 — 27 februarie 2016, Mihail Copaci, în calitate de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, a solicitat și primit de la o persoană din conducerea unui spital, în tranșe periodice, suma totală de 3.000 de euro și 3.500 de lei, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să asigure bugetarea corespunzătoare a unității sanitare prin contractele încheiate în acest sens între CAS și spital.

"Potrivit înțelegerii, Copaci urma să primească lunar suma de 1.000 de euro. Ca urmare, în aprilie și mai 2015, președintele CAS Vrancea a primit câte 1.000 de euro (în total 2.000 de euro), de fiecare dată sumele fiindu-i date în biroul acestuia din sediul CAS Vrancea. Ulterior, din cauza lipsei de disponibilități, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta înțelegerea, făcând plăți sporadic, respectiv 2.000 de lei în luna august sau septembrie 2015 (în parcarea DSP Vrancea), 1.500 de lei în luna decembrie 2015 (de asemenea în biroul lui Copaci din sediul CAS Vrancea)", susțin procurorii.

DNA precizează că, în 27 februarie 2016, Mihail Copaci a primit 1.000 de euro (în parcarea unui complex comercial), împrejurare în care procurorii au realizat constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, cu propunere de a se menține măsurile preventive luate în cauză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale