DNA: Fostul primar din Pantelimon Petruş Câmpulungeanu, trimis în judecată pentru instigare la abuz în servicu

DNA: Fostul primar din Pantelimon Petruş Câmpulungeanu, trimis în judecată pentru instigare la abuz în servicu

Petruş Câmpulungeanu, la data faptelor primar al comunei ilfovene Pantelimon, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de peste 150 de fapte de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi AGERPRES, procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petruş Câmpulungeanu pentru două infracţiuni de participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată (154 acte materiale).

În acelaşi dosar, a fost deferit Justiţiei Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei, pentru participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (61 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, Câmpulungeanu şi Olteanu, cu încălcarea prevederilor Legii fondului funciar 18/1991 şi a Ordinului prefectului judeţului Ilfov de constatare a dreptului de proprietate, ar fi emis, în perioada 2004 - 2007, documente oficiale care ar fi permis unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale să dobândească drept de proprietate asupra unor suprafeţe de teren totalizând 75.549,89 mp, situate pe raza comunei Pantelimon.

"Concret, cele două persoane, cu ajutorul funcţionarilor din Primăria comunei Pantelimon (care au acţionat fără vinovăţia prevăzută de lege), ar fi semnat înscrisuri oficiale în care erau consemnate aspecte neadevărate cu privire la situaţia terenurilor şi ar fi înaintat instituţiei Prefectului propuneri privind constatarea, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate", se precizează în comunicatul DNA.

Ulterior, susţin anchetatorii, pe baza acelor documente, prefectul judeţului Ilfov ar fi emis, fără vinovăţie, un număr de 154 ordine prin care se constata dreptul de proprietate privată asupra unor suprafeţe de teren de pe raza comunei Pantelimon.

"Prin aceste demersuri, comuna Pantelimon a suferit o pagubă reprezentată de scoaterea, în mod nelegal, din patrimoniul său, a unor suprafeţe de teren în valoare totală de 2.803.013 lei", explică DNA.

În cauză, Primăria comunei Pantelimon nu s-a constituit parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

Anterior, procurorii au încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru câte două infracţiuni de participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Un acord a fost încheiat cu Angela Barna, la data faptei secretar al comunei Pantelimon, pentru 31 de acte materiale - 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Cel de-al doilea acord o vizează pe Felicia Ergoveanu (fostă Filip), persoana care certifica copiile falsificate ale registrului agricol şi registrului cadastral în cadrul Primăriei Pantelimon, pentru 99 acte materiale - 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Noul război? Amănunte care dau fiori...