DNA îl ia cu binișorul pe băiatul lui Oprescu

DNA îl ia cu binișorul pe băiatul lui Oprescu

Dupa cum „National” dezvaluia cu ceva vreme in urma, la DNA, mai ales dupa accederea procurorului Marius Bulancea in fruntea Sectiei a II-a, se pregateste o ampla operatiune impotriva mafiei din Sanatate. Iar parca in pregatirea acestei ofensive bazate pe redeschiderea unor importante dosare care vor arunca pur si simplu in aer sistemul medical, procurorii au facut primele acuzatii cu privire la achizitionarea „pe naspa” a unitatii cu oxigenoterapie hiperbara de la Clinica pentru arsi din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca.

Si, in premiera, printre suspectii aflati in spatele acestei afaceri apare si numele „printisorului” Mircea Oprescu, nimeni altul decat fiul fostului primar general al Capitalei. Personaj despre care, in clasa politica, in administratia centrala si cea locala si chiar si in sistem se stia ca este „marele castigator” al celor mai ravnite contracte din sanatate, nici macar concurenta neindraznind sa liciteze impotriva Gemedica, una dintre firmele de casa ale familiei Oprescu.

Si uite ca, dupa atata amar de vreme in care procurorii pareau sa fie imuni la aceste zvonuri, Mircea Oprescu tocmai ce a fost luat de DNA. Insa cu binisorul, de parca strategia procurorilor ar fi ca, daca „asta micu” vorbeste, atunci chiar ca pot zgudui pe urma intreg sistemul medical, unul in care fraudele sunt mai mari chiar decat in domeniul infrastructurii.

Tinut in lant

Cu ceva vreme in urma, ce-i drept, procurorii au mai incercat sa ajunga la Mircea Oprescu, dar acesta s-a refugiat o perioada indelungata la luxoasa clinica a familiei de la Viena, nedand prin tara noastra cu anii. Atat de frica procurorilor, dar si a unor parteneri de afaceri, dupa cum dezvaluiam la acea vreme. Iata insa ca acum Mircea Oprescu pare sa se fi „copt”, asa ca prin implicarea Gemedica in ancheta privind o controversata licitatie la care profesorul Ioan Lascar a participat „la doua capete” nu se face decat sa se dea cep la „butoiul” Mircea Oprescu. Cel care, desi se stie ca este implicat in nenumarate alte anchete spectaculoase, iata ca a fost „agatat” doar in cel mai usor dintre dosare. Ceea ce l-ar putea determina pe baiatul lui Sorin Oprescu sa aprecieze bunavointa procurorilor si sa-i sprijine pe acestia in demascarea intregii retele mafiote prin care bugetul Ministerului Sanatatii a fost devalizat atata amar de vreme.  Cătălin TACHE/Național



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...