DNA: Iuliu Pop, directorul Clubului Sportiv 'Mureşul' - judecat pentru abuz în serviciu şi fals

DNA: Iuliu Pop, directorul Clubului Sportiv 'Mureşul' - judecat pentru abuz în serviciu şi fals

Directorul Clubului Sportiv ''Mureşul" Târgu Mureş, Iuliu Cosmin Pop, a fost trimis în judecată, alături de alţi angajaţi, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Iuliu Cosmin Pop pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (două acte materiale) şi a administratorului unei societăţi comerciale, pentru complicitate abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (două acte materiale).

În acelaşi dosar, au fost trimişi în instanţă şi alţi angajaţi ai clubului, care este instituţie publică subordonată Ministerului Tineretului şi Sportului: Giorgeta Vasloban - contabil, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, Jozsef Marton, Simona Cheţan, Lajos Kmen şi Anna Szatmari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că Iuliu Cosmin Pop ar fi simulat cumpărarea de mobilier pentru bazinul de înot al clubului, prin încheierea şi executarea, cu încălcarea legii, a unui contract de achiziţie directă, demersuri puse în practică în baza unei înţelegeri cu administratorul unei firme.

În realitate, spun anchetatorii, deşi nu a livrat mobilierul, firma respectivă ar fi primit 155.461 lei, sumă ce reprezintă pagubă în dauna clubului sportiv.

"Pentru a justifica efectuarea plăţii, s-ar fi întocmit acte (note de recepţie a mobilierului şi a unui proces-verbal de custodie pentru acesta) care atestau o situaţie nereală şi anume că produsele au fost lăsate în custodia furnizorului. În baza acestor acte s-a efectuat plata integrală a contravalorii mobilierului. De notat este că toate documentele (încheierea contractului, emiterea facturii de livrare a mobilierului şi nota de recepţie) au fost semnate în aceeaşi zi, respectiv 22 decembrie 2020. Ceilalţi angajaţi ar fi sprijinit activităţile descrise în sensul în care ar fi semnat actele (nota de recepţie cantitativă şi valorică, viza de control financiar preventiv), care atestau în fals că mobilierul intrase în custodia clubului", explică DNA.

Ulterior, în cursul urmăririi penale, la data de 1 aprilie 2021, mobilierul a fost recepţionat, ca urmare, arată procurorii, se poate aprecia că prejudiciul de 155.461 lei a fost acoperit, urmând a se recupera doar penalităţile şi dobânzile aferente sumei plătite în avans de instituţia publică.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?