DNA l-a trimis în judecată pe Dragoș Mandache, fost șef în RAR, pentru luare de mită/ Mandache ar fi luat bani pentru încălcarea regulilor la inspecțiile tehnice periodice

DNA l-a trimis în judecată pe Dragoș Mandache, fost șef în RAR, pentru luare de mită/ Mandache ar fi luat bani pentru încălcarea regulilor la inspecțiile tehnice periodice

Dragoş Mandache, coordonator zonal al Departamentului ITP şi Supraveghere Parc Naţional de Vehicule din cadrul RAR, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis, joi, AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dragoş Mandache, la data faptelor coordonator zonal al Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice şi Supraveghere Parc Naţional de Vehicule din cadrul RAR, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul lunii decembrie 2019 şi în perioada ianuarie – februarie 2021, Dragoş Mandache ar fi pretins şi primit de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată RAR sumele de 12.000 euro şi 10.000 lei pentru a soluţiona într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor în staţia unde acesta îşi desfăşura activitatea.

De asemenea, banii ar fi fost daţi pentru a-i declara pe inspector şi o altă persoană admişi la programul de reatestare, precum şi pentru a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o altă persoană. Mandache ar mai fi pretins bani pentru a nu sancţiona pentru nefuncţionarea camerelor video staţia unde inspectorul îşi desfăşura activitatea.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului faţă un imobil ce aparţine lui Dragoş Mandache, menţionează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu