DNA: Liviu Cazan, fost director general al Autorității Navale Române, trimis în judecată

DNA: Liviu Cazan, fost director general al Autorității Navale Române, trimis în judecată

Procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată pe Liviu-Aurelian Cazan, la data faptei director general al Autorității Navale Române, după ce, pentru a ajuta la ieșirea din insolvență a Companiei Naționale ''Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA'' Giurgiu, a achiziționat din patrimoniul acesteia două corpuri de clădire la un preț supraevaluat.

El este acuzat de DNA de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, Liviu Cazan, în calitate de director general, în martie 2016, a încălcat, cu rea-credință, prevederile legale privitoare la buna gestiune financiară a fondurilor publice angajând o cheltuială nelegală (discreționară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularității și economicității plăților).

Procurorii susțin că astfel s-a produs un prejudiciu instituției pe care acesta o reprezenta în valoare de aproximativ 850.000 euro (cu TVA), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Compania Națională ''Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA'' Giurgiu (CNAPDF).

"Concret, în 31 martie 2016, Liviu Cazan, în calitatea menționată, pentru a ajuta la ieșirea din insolvență a CNAPDF, a achiziționat din patrimoniul acestei societăți două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansată de degradare), la un preț supraevaluat, de 1.380.381 euro, având la bază motive tehnice false, artificial introduse. Acțiunile deliberate ale inculpatului Cazan, care a urmărit 'cu orice preț' achiziția ambelor imobile, deși numai unul era util Autorității Navale Române, au condus la efectuarea unor plăți ilegale, ceea ce a produs un impact negativ asupra bugetului Autorității Navale Române, cu consecințe deosebit de grave", au reținut anchetatorii.

DNA precizează că Autoritatea Navală Română nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.

În cauză, s-a dispus instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare pe numele lui Cazan, până la concurența prejudiciului, dar și sechestru asigurator asupra imobilelor deținute de acesta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…