DNA: Marius Vingerzan, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu la data faptei, trimis în judecată

DNA: Marius Vingerzan, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu la data faptei, trimis în judecată

Procurorii DNA Alba Iulia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Marius Vingerzan, la data faptei director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada 2015-2016, Marius Vingerzan a pretins de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 20.000 euro, din care a primit, în tranșe, sumele de 5.500 euro și 2.000 lei, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Procurorii susțin că este vorba de încheierea, în cursul anului 2015, a unui contract de închiriere între Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu și firma omului de afaceri pentru o chirie lunară modică (500 euro/lună) raportat la dimensiunile și poziționarea spațiului și efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea unui act adițional prin care a fost prelungită durata inițială a contractului, de la 10 ani la 20 de ani, în sensul obținerii avizului Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România.

În context, la 12 aprilie 2016, Marius Vingerzan a primit de la omul de afaceri o altă tranșă de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului unui imobil ce aparține acestuia. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…