DNA: Nouă firme trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 55 de milioane de lei

DNA: Nouă firme trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 55 de milioane de lei

Nouă societăţi comerciale au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul total creat bugetului de stat fiind de peste 55 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

"În perioada aprilie 2010 - decembrie 2012, cele nouă societăţi comerciale ar fi omis să evidenţieze în totalitate, în actele contabile ori în alte documente legale, o serie de operaţiuni comerciale efectuate (vizând comerţul cu legume şi fructe) şi veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", se arată în comunicat.

Procurorii menţionează că, în urma acestor demersuri, firmele în cauză ar fi fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 55.711.151 de lei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal. Procurorii au instituit măsuri asigurătorii faţă de şase societăţi comerciale, în vederea recuperării prejudiciului.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Ilfov, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...