DNA: Ofiţer din Corpul de Control al MAI, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

DNA: Ofiţer din Corpul de Control al MAI, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA l-au trimis joi în judecată pe Daniel Ciprian Asanache-Damian, ofițer de poliție în cadrul Corpului de control al ministrului, acuzat de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 15.000 lei de la o persoană pe care ar fi urmat să o ajute în rezolvarea a două probleme.

Daniel Damian Asanache Foto: Facebook

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei, potrivit unui comunicat transmis de DNA .

Potrivit sursei citate, în schimbul banilor, el a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a unei rude din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, polițistul a fost prins în flagrant în timp ce primea de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, și a fost arestat preventiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

De altfel, Daniel Damian Asanache ar fi fost executat silit de şapte ori , după luna mai 2020, pentru datorii. Un alt optulea creditor a obţinut o decizie de a primi înapoi de la ofiţer 6.000 de lei pe care îi împrumutase acestuia pentru două săptămâni, fără a-i mai fi returnaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...