DNA: Șeful Serviciului Permise Giurgiu, sub control judiciar; lua mită pentru facilitarea promovării examenelor

DNA: Șeful Serviciului Permise Giurgiu, sub control judiciar; lua mită pentru facilitarea promovării examenelor

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de Mihail Predescu, șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, pentru luare de mită și trafic de influență, ambele în formă continuată.

Printre obligațiile impuse de controlul judiciar, el are interdicția de a-și exercita profesia de ofițer de poliție la SPCRPCIV Giurgiu.

Procurorii anticorupție îl acuză că, în perioada 5 noiembrie — 14 decembrie 2015, în calitatea de ofițer de poliție cu grad profesional de comisar-șef și șef al serviciului respectiv, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denunțător), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane și a intervenit sau a lăsat să se înțeleagă că va interveni în acest scop la polițiștii examinatori din subordine.

"La 22 decembrie 2015, Predescu a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane. În iulie 2016, el a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării altor două persoane la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, lăsând să se înțeleagă că va interveni pe lângă alți examinatori, subordonați ai săi, în acest scop. La 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiași instructor auto", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

Sursa citată precizează că, în perioada august — septembrie 2015, Mihail Predescu, în calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri și de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 900 de lei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Mihail Predescu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată schimbarea locuinței, să se prezinte la IPJ Giurgiu conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, să nu exercite profesia de ofițer de poliție la SPCRPCIV Giurgiu, în îndeplinirea căreia a săvârșit infracțiunile.

"Inculpatului Predescu i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", subliniază DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...