DNA: Un medic și o asistentă de la Serviciul de Expertiză Medicală al CJP Bihor, trimiși în judecată pentru luare de mită

DNA: Un medic și o asistentă de la Serviciul de Expertiză Medicală al CJP Bihor, trimiși în judecată pentru luare de mită

Medicul Ovidiu Pleșa și asistenta medicală Monica Teodora Ignat, care au lucrat în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii (CJP) Bihor, au fost trimiși miercuri în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție comise în anul 2015.

Medicul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (235 acte materiale), iar asistenta de complicitate la luare de mită în formă continuată (163 acte materiale) și luare de mită în formă continuată (opt acte materiale).

"În perioada 11 mai — 15 iunie 2015, inculpatul Pleșa Ovidiu, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală (...), a primit în mod direct, repetat, de la un număr de 235 de pacienți, suma totală de 55.975,3 lei și alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu", se precizează într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Foloasele necuvenite ar fi fost primite, susțin procurorii, pentru emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 90 de zile. Sumele de bani erau puse de pacienți printre actele din dosarele lor medicale, dar au existat și cazuri în care banii au fost puși pe biroul inculpatului ori predați direct acestuia.

La rândul său, asistenta Monica Teodora Ignat ar fi primit de la medicul Pleșa suma totală de 9.985 lei, despre care știa că reprezintă o parte din banii pe care medicul îi primise de la 163 de pacienți.

"În perioada 11 — 21 mai 2015, inculpata Ignat Monica Teodora a primit în mod repetat, de la opt persoane care s-au prezentat la cabinetul medical 'Pleșa Ovidiu' pentru emiterea deciziilor medicale cu privire la capacitatea de muncă ori în legătură cu prelungirea concediului medical, sume de bani (în total 110 lei) și alte foloase (produse alimentare), în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de asistent medical privind asigurarea activității de secretariat la cabinetul respectiv", se mai arată în comunicat.

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”