DOCUMENT Armata de judecători PSD cu care REGINA PENALILOR, Lia Savonea, invadează Curtea Supremă!

DOCUMENT Armata de judecători PSD cu care REGINA PENALILOR, Lia Savonea, invadează Curtea Supremă!

Armata de judecători PSD cu care REGINA PENALILOR, Lia Savonea, invadează Curtea Supremă! 

36 de magistrati de curti de apel au indeplinit conditiile de participare la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte. Este primul pas dintr-o procedura care dureaza pana in noiembrie 2019. Printre candidati sunt si nume cunoscute in magistratura, despre care presa a scris atunci cand au dat decizii controversate, dezvăluie  Ziare.com .

Magistratii candideaza pentru 12 posturi: 1 post la Sectia a II-a civila, 4 posturi la Sectia Penala si 7 posturi la Sectia de contencios-administrativ. Potrivit presei, multi sunt apropiati ai Liei Savonea, sefa CSM.

Lista completă:

Alina Ghica ocupa in prezent functia de vicepresedinte (prin delegare) al Curtii de Apel Bucuresti. Fost membru CSM, fost presedinte CSM, Ghica a dat anul trecut, cand activa la Sectia de contencios administrativ, o decizie prin care a schimbat componenta completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte. Procesul a fost intens mediatizat, mai ales ca era intentat de fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Vasile Bicu este judecator la Curtea de Apel Bucuresti, iar la inceputul acestui an a dat si el o decizie controversata. Magistratul a schimbat sefii Armatei dupa ce a suspendat, pentru cateva luni, decretul prezidential privind prelungirea cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciuca la sefia Statului Major al Armatei.

Marius Cristian Epure si Eleni Cristina Marcu ocupa functiile de presedinte si vicepresedinte la Curtea de Apel Constanta. Cei doi magistrati sunt cunoscuti dupa ce la inceputul acestui an au dat un comunicat de presa in care isi anuntau sustinerea pentru Lia Savonea, in cazul unui drept la replica dat de sefa CSM. Comunicatul a fost dat fara consultarea celorlati colegi din instanta.

Pe lista candidatilor sunt mai multi sefi din instante care in luna martie au condamnat protestele magistratilor din instante, generate de adoptarea celebrei OUG 7/2019: Elena Barbu (presedinte la Curtea de Apel Brasov), Nicolaeta Hadarean (vicepresedinte la Curtea de Apel Brasov), Marian Bratis (vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara), Maria Violeta Chiriac (vicepresedintele Curtii de Apel Bacau), Adrian Emil Hancas (vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia) si Erica Nistor (presedintele Curtii de Apel Timisoara).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…