Document-BOMBĂ! Dovada că băiatul lui Dragnea e cercetat de DNA! Șobolane, d-aia ești așa disperat?

Document-BOMBĂ! Dovada că băiatul lui Dragnea e cercetat de DNA! Șobolane, d-aia ești așa disperat?

Document-BOMBĂ! Dovada că băiatul lui Dragnea e cercetat de DNA! Șobolane, d-aia ești așa disperat?  G4Media.ro a întrebat compania de construcţii Tel Drum de ce în 2010 a plătit facturile pentru tunningul maşinii lui Ştefan Dragnea şi dacă, la acel moment, Ştefan Dragnea avea vreo relaţie contractuală cu Tel Drum (convenţie civilă, contract de comodat, etc). Compania a precizat pentru  G4Media că nu poate răspunde întrucât aceste fapte sunt vizate de o anchetă penală.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră de informaţii în baza legii 544/2001, vă informăm că nu avem obligaţia legală de a da curs acesteia, legea mai sus menţionată (legea 544/2001) nu ne este aplicabilă, aceasta referindu-se strict la autorităţi şi instituţii publice. Mai mult de atât, toate datele şi documentele solicitate de dumneavoastră fac obiectul unui dosar penal în lucru şi, conform legii penale, nu putem să divulgăm documente din dosar”, a fost răspunsul Tel Drum pentru G4media.

Potrivit unor surse din rândul avocaţilor din dosarul Tel Drum de la DNA, până în acest moment, compania Tel Drum nu a prezentat documente justificative pentru a explica plăţile făcute în 2010 pentru tunningul maşinii lui Ştefan Dragnea.

Mailurile şi facturile-problemă din valiza RiseProject: Plăţile Tel Drum pentru maşina tunată a lui Dragnea jr şi construcţia blocului din Mamaia, care apare în declaraţiile de avere ale liderului PSD

În valiza Tel Drum care a ajuns în posesia jurnaliştilor de la Rise Project se află mai multe mailuri şi facturi despre care jurnaliştii susţin că au fost plătite în 2010 de compania de construcţii din Teleorman pentru maşina tunată a lui Ştefan Dragnea şi pentru construcţia blocului din Mamaia Nord-Năvodari, care a fost în posesia liderului PSD în perioada 2005 – 2010, potrivit declaraţiilor de avere ale lui Liviu Dragnea. Asta ridică un mare semn de întrebare: În 2010, când Tel Drum ar fi achitat facturile de 78.000 de euro pentru tunningul Volkswagenului Golf albastru al fiului lui Dragnea, upgradat la 776 de cai-putere, Ştefan Dragnea era student şi nu avea firme pe numele lui. Tot în 2010, când Tel Drum ar fi achitat facturi pentru construcţia imobilului din Năvodari al lui Liviu Dragnea, compania de construcţii a încheiat cu Consiliul judeţean Teleorman contracte pentru reabilitarea drumurilor judeţene de peste 17 milioane de euro.

 Maşina tunată a lui Şefan Dragnea. Jurnaliştii de la Rise Project susțin că au găsit în valiza primită mai multe mailuri din 2010 dintre Ştefan Dragnea şi directorul general Tel Drum, Petre Pitiş.

“Salut,

Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini. Te rog frumos”, îi scria în 2010 fiul lui Dragnea directorului de la Tel Drum.

“Asta chiar e ultima. Am terminat tot la maşină”, e un alt mail al lui Ştefan Dragnea către Petre Pitis despre o factură din 14 decembrie 2010. Vezi capturi mailuri prezentate de Rise Project.

Surse judiciare au atras atenţia G4media că facturile achitate în 2010 de Tel Drum pentru tunningul autoturismului Volkswagen Golf al lui Ştefan Dragnea ar putea constitui probe pentru o posibilă infracţiune de delapidare pentru altul săvârşită de directorul Tel Drum Petre Pitiş şi pentru o potenţială infracţiune de instigare la delapidare pentru altul săvârşită de Ştefan Dragnea.

Aceasta dacă Tel Drum nu prezintă documente justificative privind relaţia contractuală dintre compania de construcţii şi fiul lui Dragnea, în condiţiile în care familia liderului PSD nu a deţinut acţiuni la companie, aşa cum pretinde Liviu Dragnea.

”Chiar dacă ar fi deţinut acţiuni la purtător, aşa cum s-a susţinut în spaţiul public, familia lui Dragnea trebuia să scoată bani din firmă legal, prin dividende la sfârşitul anului, după ce ar fi plătit taxele către stat. Or nu poţi să cheltui banii firmei ca pe cei din propriul buzunar”, au explicat surse judiciare pentru G4media.

De precizat, în context, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca stau acum în puşcărie pentru 10 ani tocmai pentru că şi-au devalizat propria companie, PSV Company.

”Poate că Tel Drum şi fiul lui Dragnea au avut o relaţie contractuală, poate au compensat vreo creanţă, atunci când compania i-a plătit facturile pentru tunning”, au explicat sursele G4Media.ro .

Însă potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Ştefan Dragnea a avut prima firmă abia în aprilie 2014, când a fost cooptat în firma Ludikon System de Liviu Dragne, amicul şi consăteanul tatălui. Prin urmare, la momentul plăţilor din 2010 făcute de Tel Drum pentru tunningul maşinii lui, Ştefan Dragnea nu avea firmă şi nu avea ce creanţe sau plăţi să compenseze cu Tel Drum. De altfel, în 2010, Ştefan Dragnea era student în anul 3.

Ce spune Tel Drum. G4media a întrebat compania de construcţii Tel Drum de ce în 2010 a plătit facturile pentru tunningul maşinii lui Ştefan Dragnea şi dacă, la acel moment, Ştefan Dragnea avea vreo relaţie contractuală cu Tel Drum (convenţie civilă, contract de comodat, etc). Compania a precizat pentru G4media că nu poate răspunde întrucât aceste fapte sunt vizate de o anchetă penală.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră de informaţii în baza legii 544/2001, vă informăm că nu avem obligaţia legală de a da curs acesteia, legea mai sus menţionată (legea 544/2001) nu ne este aplicabilă, aceasta referindu-se strict la autorităţi şi instituţii publice. Mai mult de atât, toate datele şi documentele solicitate de dumneavoastră fac obiectul unui dosar penal în lucru şi, conform legii penale, nu putem să divulgăm documente din dosar”, a fost răspunsul Tel Drum pentru G4media.

Potrivit unor surse din rândul avocaţilor din dosarul Tel Drum de la DNA, până în acest moment, compania Tel Drum nu a prezentat documente justificative pentru a explica plăţile făcite în 2010 pentru tunningul maşinii lui Ştefan Dragnea.

Blocul din Năvodari. Tel Drum ar fi plătit în 2010 şi pentru construcţia blocului din Mamaia Nord-Năvodari, care apare în declaraţiile de avere ale liderului PSD din 2008 şi 2009. În valiza Tel Drum, jurnaliştii de la Riseproject au descoperit şi o mapă roşie în care se aflau releveele unui bloc din Mamaia Nord-Năvodari, care ar fi una şi aceeaşi construcţie cu cea care apare în declaraţiile de avere ale liderului PSD.

Vezi mai jos captură după declaraţia de avere a liderului PSD din 2008.

Liviu Dragnea a vorbit pentru prima dată, joi, în această săptămână, despre construcţia din Năvodari. „Nu am încasat nicio chirie. Nu ştiu… Ştiu că acolo începusem cam prin 1900 toamna o construcţie pe care în 1900 iarna am vândut-o. Ce s-a întâmplat după aia nu mai ştiu”, a expediat subiectul şeful PSD.

În mapa roşie sunt şi facturi pentru construcţia imobilului din Mamaia Nord-Năvodari despre care jurnaliştii Rise Project susţin că au fost achitate de Tel Drum.

„Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum, a păstrat facturi, devize de plată, negocieri cu firme de amenajare interioară şi socoteli de mână cu lucrări, perioade şi costuri. Până pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota că dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, nişte finisaje la etajul 4, faţadă, instalaţie electrică şi balustrade metalice.

Pentru geamuri de la balustrade şi rulourile exterioare, o companie de profil din Constanţa (Ghereon Plast) a cerut alţi 8.976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Judeţean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-şef al judeţului timp de 15 ani, decedat în 2016.

Dau clasă 460 mp de marmură, diferite sortimente şi 300 mp de granit pentru terase. În total, 41.600 de euro – fără manoperă şi încă 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicoleta Pene, am găsit oferte de marmură şi o factură proformă din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv şi stratificat. Plătite de Tel Drum”, au relatat jurnaliştii de la Rise Project.

Joi, Liviu Dragnea a negat că Tel Drum i-ar fi plătit facturile pentru construcţia din Năvodari. „Tel Drum-ul nu mi-a plătit niciodată nimic”, a precizat liderul PSD.

Contracte ale Tel Drum cu Consiliul Judeţean Teleorman condus de Liviu Dragnea. În 2010, în momentul în care jurnaliştii RiseProject susţin că Tel Drum ar fi achitat facturile pentru construcţia lui Dragnea din Năvodari, Consiliul judeţean Teleorman condus de el a acordat mai multe contracte companiei de construcţii, potrivit anunţurilor din SEAP.

Vezi mai jos captură SEAP.

30 iulie 2010: CJ Teleorman încheie un contract de aproape 13 milioane de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „reabilitare DJ 506 Cervenia-Vităneşti-Băbăiţa”

22 iulie 2010: CJ Teleorman încheie un contract de aproape 3 milioane de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „proiectare (PT, DE, DT) şi execuţia lucrării reabilitare tronson DJ 612 Băbăiţa – Orbeasca”

23 iulie 2010: CJ Teleorman încheie un contract de peste 250.000 de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „reparaţie capitală pod pe DJ 612, Km 33+640, peste pârâul Claniţa la Băbăiţa”

8 ianuarie 2010: CJ Teleorman atribuie un contract de 345.000 de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „lucrări suplimentare privind reabilitarea barajelor aflate pe pârâul Vijiştea, jud. Teleorman”.

18 noiembrie 2009: CJ Teleorman acordă un contract de peste 435.000 de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „lucrări suplimentare privind obiectivul reabilitare D J543 limita judeţul Olt – Prundu – Lunca”.

Context. Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA în noiembrie 2017 pentru 5 infracţiuni în dosarul Tel Drum; grup infracţional organizat, fraudă cu fonduri europene şi abuz în serviciu. Procurorii susţin că Liviu Dragnea ar controla compania de construcţii Tel Drum din Teleorman.






Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...