Document-BOMBĂ! Inspecția Judiciară, brațul armat al lui Dragnea, a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor care au început ancheta în dosarul 10 august!

Document-BOMBĂ! Inspecția Judiciară, brațul armat al lui Dragnea, a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor care au început ancheta în dosarul 10 august!

Inspecția Judiciară, brațul armat al lui Dragnea, a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor care au început ancheta în dosarul dosarul 10 august! Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, Codruț Mihalache și Bogdan Pârlog. Cei trei sunt acuzați de abateri disciplinare prevăzute de articolul 99 litera m din legea 303/2004, adică de ”nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”, dezvăluie  G4Media.ro .

Surse din cadrul Inspecției au declarat pentru  G4Media.ro că miza acestei acțiuni disciplinare ar fi, pe lângă intimidarea procurorilor, tentativa de a compromite actele deja administrate în dosar, aruncând suspiciunea de nelegaliate asupra acestora. Potrivit surselor citate, Inspecția Judiciară face referirie la dispoziții care fie au fost abrogate, fie nu au fost puse în aplicare de peste un deceniu.

Rezoluția de începere a cercetării disciplinare este semnată de către inspectorii judiciari Monica Pleșea și Daniela Sanda Mateș.

Citește rezoluția de începere a cercetării disciplinare:

Amintim că pe data de 16 septembrie, G4Media.ro a dezvăluit că doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins în dimineața zilei de vineri la secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției. Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august în calitate de martor.

Ulterior, tot Inspecția Judiciară a acuzat presupuse ”presiuni” asupra sa după ce inspectorii săi au descins la Secția Parchetelor Militare fix în ziua în care procurorii militari îl chemaseră pe Liviu Dragnea la audieri ca martor în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august.

Șefii Jandarmeriei Ionuț Sindile, Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș și secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Mihai Chirică, au fost puși sub acuzare în data de 21 septembrie în dosarul violențelor din 10 august.

Ministerul de interne, Carmen Dan, a declarat pe data de 24 august că ancheta de la Parchetul General privind protestul din 10 august, în care sunt puşi sub acuzare şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din MAI, reprezintă ”o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului”.

În replică, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat luni că în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, procurorii militari efectuează o anchetă “imparţială, efectivă şi independentă de orice ingerinţe externe”.

Parchetul general a cerut în repetate rânduri declasificarea unor documente ale Jandarmeriei referitoare la mitingul din 10 august, însă ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat într-o emisiune televizată că ”instanța este cea care decide declasificarea de urgenţă atunci când consideră că informaţii esenţiale sunt utile cercetării judiciare”

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale