Document. Inflația și euro o iau razna

Document. Inflația și euro o iau razna

Document. Inflația și euro o iau razna. Inflația ar putea urca luna viitoare la 5.6%, peste prognoza BNR. Cursul euro ar putea atinge 4.7 lei în decembrie susține un raport UniCredit citat de  HotNews.ro .

​Economiștii UniCredit anticipează o rată a inflației peste estimările Băncii Centrale (datele pe iunie vor fi comunicate de Statistică miercuri), calculele lor indicând pentru finele acestui an o creștere a prețurilor de 4,1% (în decembrie 2018) față de nivelul de 3,6% prognozat de BNR). Prețurile alimentelor și combustibililor ar putea să rămână cele mai importante surse de presiune inflaționistă în UE în lunile următoare datorită unei recolte mai slabe șipetrolului mai scump decât anul trecut, arată un raport publicat luni de bancherii UniCredit.

”Ne așteptăm la alte două creșteri ale dobânzii cheie până la sfârșitul anului. Prima majorare ar putea veni în luna august, când BNR ar putea revizui prognoza privind inflația pentru perioada 2018-2020, urmată de o creștere de 25bp în ultimul trimestru al acestui an”, se mai arată în raport.

Vezi aici documentul integral:

Ne așteptăm ca inflația anuală să accelereze în continuare, ajungând la 5,6% în iunie 2018 (de la 5,4% în luna mai). Deși prețurile la alimente ar putea să scadă ușor (lucru obișnuit în timpul lunilor de vară) scăderea acestora ar putea fi mai mică decât în anul trecut, datorită recoltei mai slabe și a unei cereri mai puternice venite din partea consumatorilor, mai notează autorii raportului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…