DOCUMENT „Principele” Radu Duda, sluga Securității!

Documente explozive au intrat in posesia jurnalistilor de la cotidianul Buna Ziua Iasi. Acestea arata ca familia regala a Romaniei este formata din impostori, ba mai mult, de persoane care au colaborat cu fosta Securitate, inainte de 1989.

Rusinea Casei Regale este Principele Radu Duda, membru non - dinastic care, in perioada cat a fost actor la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, a colaborat de bunavoie cu fosta Securitate, avand ca sarcina sa intocmeasca note informative catre structura de opresiune.

Documentele publicate de Buna Ziua Iasi:

 Totul s-a intamplat pe data de 09.09.1986 (vezi FOTO). La Revolutie, biroul Mariei Ghitulica, ultimul prim-secretar al PCR de la Iasi, a fost spart si s-au descoperit mai multe documente inregistrate ca "Strict Secret". Acestea contineau o lista cu zeci de persoane care au colaborat cu vechiul regim, tabelul fiind intitulat eufemistic "Persoane de sprijin". Printre ultimele pozitii apare si numele Radu Duda.

 Reporterii Buna Ziua Iasi l-au contactat pe seful de cabinet al Principelui Radu Duda. Acesta a precizat ca va transmite un punct de vedere oficial prin biroul de comunicare al Casei Regale.

"Va rog sa transmiteti intrebarile printr-un e-mail. Veti primi un rapsuns", a declarat Leonard Chelaru Popovici, seful de cabinet al Principelui. Pana la inchiderea editiei, Casa Regala nu a remis niciun raspuns.

Datele biografice ale lui Duda

Radu Duda s-a nascut pe data de 7 iunie 1960, in municipiul Iasi, provenind dintr-o familie de medici. A absolvit Liceul "Costache Negruzzi" in anul 1979. Dupa terminarea liceului, a intrat la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. La admitere a fost al patrulea pe lista. Facultatea a fost absolvita in 1984, la clasa profesorului Olga Tudorache.

Pe data de 1 ianurie 1999 a fost innobilat, moment in care activitatea de actor a acestuia a incetat. Numele lui Radu Duda, dar si al sotiei, este legat de un scandal de coruptie in care a fost implicata compania Bae Systems, unul dintre sponsorii fundatiei de caritate a Principesei Margareta.

Totul se lega de achizitia a doua fregate de catre partea romana, de reconditionare ocupandu-se compania Bae Systems. Acuzatiile erau de mita ce ajungea la 7 milioane de lire sterline. Radu Duda a fost tinta unor ironii privind si activitatea militara. In scurt timp, acesta a ajuns colonel activ, pentru multi militari de cariera fiind nevoie si 40 de ani de activitate.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul