DOCUMENT Propunerea ministerului Justiției care-l scapă pe Dragnea de acuzații în dosarul de abuz în serviciu! Este cadou de la T.Toader!

DOCUMENT Propunerea ministerului Justiției care-l scapă pe Dragnea de acuzații în dosarul de abuz în serviciu! Este cadou de la T.Toader!

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a trimis la Parlament propunerea prinvind abuzul în serviciu. Astfel, Ministerul Justiției propune redefinirea abuzului în serviciu și stabilirea unui prag pentru această infracţiune, prag a cărui valoare să fie echivalentul unui salariu minim brut pe economie. 

Deputatul USR Stelian Ion, membru în comisia Iordache, a publicat pe Facebook, definiția abuzului în serviciu pe care o propune Ministerul Justiției și spune că dacă va fi votată, Liviu Dragnea scapă de condamnare. „Cu el scapă și baronii locali. Cu ajutorul lui Tudorel Toader, avocatul infractorilor, România își afirmă pregnant statutul de Stat Mafiot”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Propunerea Ministerului Justiției pentru abuzul în serviciu:

Ce propune MJ pentru modificarea articolului 297 privind abuzul în serviciu:

"Fapta funcționarului public, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplinește prin încălcarea unor dispoziții exprese dintr-o lege, ordonanță de urgență sau ordonanță de guvern, în scopul de a obține pentru sine, soț, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial și prin aceasta cauzează o pagubă, certă și efectivă, mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei personae fizice sau juridice, vătămare constatată în mod definitiv prin act al organului competent, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani sau cu amendă."

Ce prevede acum codul penal la art. 297:

Art. 297 Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante