DOCUMENT Rusia face liste cu ucraineni care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în cazul unei invazii

DOCUMENT Rusia face liste cu ucraineni care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în cazul unei invazii

Forțele ruse „crează liste cu ucrainieni care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre”, conform unei scrisori trimise de Statele Unite către Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, transmite Washington Post, citată de The Guardian.

Scrisoarea, care a fost trimisă de ambasadorul SUA la ONU, Sheba Crocker, avertizează că o invazie rusă a Ucrainei ar crea o „catastrofă a drepturilor omului” cu „informații credibile că forțele ruse vor folosi probabil măsuri letale pentru a dispersa protestele pașnice sau pentru a contracara exercițiile pașnice de rezistență din partea civililor”.

  • Scrisoarea poate fi citită integral aici .

Criza ucraineană continuă iar luni dimineață începe cu anunțul conform căruia președintele SUA Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin, au acceptat propunera președintelui francez, Emmanuel Macron, de a organiza un summit pentru rezolvarea crizei din Ucraina.

Totodată, liderii separatiști pro-ruși au anunțat că doi civili au fost uciși duminică noapte în timpul bombardamentelor Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...