Document-ȘOC! Judecătorul CCR Marian Enache încasează 812.982 lei din salariu, două pensii și două îndemnizații

Document-ȘOC! Judecătorul CCR Marian Enache încasează 812.982 lei din salariu, două pensii și două îndemnizații

Judecatorul CCR Marian Enache (65 de ani) bate orice record in materie de venituri: el incaseaza salariul de judecator, dar si alte patru pensii sau indemnizatii: pensie de stat, pensie de avocat, indemnizatie de fost parlamentar si indemnizatie de revolutionar. Veniturile din 2018 ale lui Enache: 812.982 lei, adica 15.055 euro/luna, dezvăluie  Ziare.com .

Enache este judecator la CCR din 2016, dupa ce a fost votat in aceasta functie de parlamentarii PSD-UNPR-ALDE.

In septembrie 2017, Marian Enache (foto dreapta) s-a fotografiat impreuna cu fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, care era atunci condamnat in prima faza a procesului la 8 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie. Cazul lui Mircea Cosma este in continuare pe rolul Inaltei Curti, procesul fiind afectat atat de decizia CCR privind completurile de 5 judecatori - care a anulat sentinta de condamnare, cat si de cea privind completurile nespecializate pe cauze de coruptie.

Veniturile judecatorului CCR:

Salariu - 297.000 lei (Curtea Constitutionala);
Pensie avocat - 23.412 lei (Casa de Asigurari a Avocatilor Bucuresti);
Pensie - 321.476 lei (Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti);
Indemnizatie speciala/pensie fost parlamentar - 91.476 lei;
Indemnizatie revolutionar - 11.904 lei.

Veniturile in 2018 ale lui Marian Enache au fost completate cu 67.714 lei, reprezentand diferente incasate pensie de stat. In total, judecatorul CCR a incasat in 2018 suma de 812,982 lei, un venit lunar de 67.748 lei/ 15.055 euro.

Declaratia de avere:

"Emanat" al Revolutiei din 1989

Marian Enache este de profesie avocat si a fost unul dintre emanatii Revolutiei din 1989. El primeste indemnizatie de revolutionar, chiar daca la Vaslui nu s-au tras focuri de arma. El a fost printre primii vasluieni care a intrat in biroul prim-secretarul PCR local. Totul a avut loc insa dupa fuga cuplului Ceausescu.

De altfel, despre asa zisa revolutie de la Vaslui s-a facut si un film satiric, "A fost sau n-a fost?", regizat de Corneliu Porumboiu.

 

Enache a devenit membru al Parlamentului in primul Legislativ dupa Revolutia din 1989, ales pe listele FSN, unde ocupa functia de vicepresedinte.

Ulterior a ajuns consilier prezidential pentru probleme juridice al fostului presedinte Ion Iliescu, iar in 1993 a fost numit ambasador al Romaniei in Republica Moldova. De-a lungul carierei politice, el a avut la activ trei mandate de parlamentar si a fost membru in patru partide politice: FSN, PDSR ApR, PC si UNPR.



Mircea Cosma și Marian Enache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…