Document-ȘOC! Studiul BNR care arată că Dragnea și Vâlcov vor să ÎNGROAPE România!

Document-ȘOC! Studiul BNR care arată că Dragnea și Vâlcov vor să ÎNGROAPE România!

Document-ȘOC! Studiul BNR care arată că Dragnea și Vâlcov vor să ÎNGROAPE România! Banca Națională a României (BNR) a elaborat un studiu de impact al OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei), cu focus pe taxa pe activele financiare ale băncilor, potrivit căruia rezultatele pe următorii doi ani ar fi extrem de dure: pierderi de miliarde de lei în sectorul bancar, scăderea indicatorului de solvabilitate, reducerea creditării și scăderea creșterii economice.

 Documentul, obținut de G4Media.ro , i-a fost prezentat joi lui Liviu Dragnea de către viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. 

Prognoza BNR referitoare la impactul taxei pe activele financoare ale băncilor pe următorii doi ani: 

Pentru anul 2019

- Rezultatul financiar net al sectorului bancar ar fi o pierdere de 1,2 miliarde de lei

- Indicatorul de solvabilitate ar scădea cu aproximativ 2 puncte procentuale (până la 17,9%)

- 7 bănci, dintre care 2 instituții de importanță sistemică, ar consemna deficit de capital, necesitând majorări în suma de 0,6 miliarde lei

- Reducerea credității ar fi de 6 miliarde lei (din care 3,3 miliarde credite acordate sectorului real)

- Creșterea economică ar scădea cu 0,64 puncte procentuale

Pentru anul 2020:

Rezultatul financiar net al sectorului bancar ar fi o pierdere de 1,2 miliarde lei

Indicatorul de solvabilitatea ar scădea cu aproximativ 1,2 puncte procentuale (până la 16,7%)
14 bănci, din care 4 instituții de importanță sistemică ar consemna deficit de capital, necesitând majorări în sumă de 1,6 miliarde lei

Reducerea creditării ar fi de 10,9 miliarde lei (din care 5,9 miliarde credite acordate sectorului real)

Creșterea economică ar scădea cu 1,07 puncte procentuale

Citește studiul integral:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, în judeţul Ialomiţa, că s-au purtat numeroase discuţii referitoare la OUG 114/2018, cu reprezentanţi ai sistemului bancar şi ai firmelor care administrează pensiile din Pilonul II, ajungându-se la anumite înţelegeri. Dragnea afirmă că săptămâna viitoare se vor mai purta discuţii cu firmele din sistemul energetic şi cele de telefonie, iar în săptămâna care începe cu 18 martie s-au putea adopta o ordonanţă care să modifice OUG 114, transmite News.ro.

Liviu Dragnea a fost întrebat, sâmbătă, la Slobozia, dacă va fi modificată OUG 114/ 2018 şi a precizat că au avut loc numeroase discuţii în acest sens.

”Am avut în ultima perioadă întâlniri pe domeniul bancar şi lucrurile au avansat către o soluţie acceptată de ambele părţi, în condiţiile în care nu renunţăm la obiectivele noastre care au generat ordonanţa 114. Ne interesează ca sistemul bancar să investească mai mult în economia românească, să sprijine dezvoltarea economică şi împreună am găsit un mecanism de stimulare a acestui lucru, plecând şi de la ideea că este o diferenţă foarte mare între depozitele populaţiei care sunt în bănci şi nivelul de creditare. Diferenţa este foarte mare şi împreună am stabilit că se pot face paşi importanţi ca obiectivele pe care le-am avut în vedere – condiţiile de creditare să fie mai bune pentru firme şi pentru persoane fizice, nivelul de intermediere financiară să crească, băncile să investească mai mult în creştere economică”, a răspuns Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că se va găsi o soluţia şi în privinţa Pilonului II de pensii.

”În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, rămâne ca fondurilor de pensii publice administrate privat să li se permită să investească şi în alte proiecte. Automat, dacă se va investi şi în alte proiecte, o să fie obligaţi să îşi mărească capitalul social pentru a acoperi creşterea riscului. Se pare că ne îndreptăm către o soluţie care să fie acceptate şi de o parte şi de alta. Săptămâna care urmează cred că o să avem ultimele discuţii şi pe ceea ce înseamnă energie şi operatori de telefonie mobilă , n aşa fel încât, săptămâna care începe cu 18 martie să avem o întâlnire în coaliţie, cu doamna prim-ministru şi cu ministrul de resort, şi probabil să fie adoptată o eventuală ordonanţă care să completeze ordonanţa 114”, a mai spus Liviu Dragnea.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”