DOCUMENT/Mărturia „mâncătorului de femei”, Vasile Lavric, acuzat că ar fi ucis 4 femei: „Nu sunt probe asupra mea”

DOCUMENT/Mărturia „mâncătorului de femei”, Vasile Lavric, acuzat că ar fi ucis 4 femei: „Nu sunt probe asupra mea”

Scrisoarea trimisă de Vasile Lavric procurorului de caz, dar şi declaraţia dată de acesta la audieri a fost publicată de  A3.ro . Cel supranumit ”Mâncătorul de femei” îi scrie procurorului Romulus Varga, cel care a anchetat şi celebra dispariţiei a Elodiei, că nu are nicio legătură cu dispariţia ultimei soţii.

Bărbatul este arestat de la începutul lunii decembrie şi tot de atunci, ca formă de protest, este în refuz de hrană.
 
A slăbit 16 kilograme şi se arată îngrijorat de soarta copiilor care au rămas ai nimănui. Pentru că, până una alta, femeia a dispărut de 6 luni şi anchetatorii nu au nicio dovadă dacă este vie sau moartă sau despre cine ar putea fi criminalul.
9 pagini are scrisoarea lui Vasile Lavric. Scrie cu majuscule şi începe direct construindu-şi alibiul pentru noaptea dispariţiei soţiei lui, Aurica: ”Să se verifice telefonul meu şi al soţiei. Nu este adevărat că eu şi soţia mea am părăsit domiciliul, deplasându-mă într-o direcţie necunoscută, deoarece soţia mea alăpta pe amândouă fetiţele de 2 ani (Maria) şi 4 ani (Andreia)”.

Anchetatorii presupun că Aurica Lavric ar fi dispărut în noaptea de 10 spre 11 iunie. Însă nimeni nu a semnalat dispariţia la Poliţie. Nici măcar soţul său, Vasile, care motivează ulterior, în scrisoarea adresată procurorului de caz, aparentul dezinteres: ”Nu am anunţat Poliţia momentan, întrebându-l şi pe băiatul ei spunând că o să vină acasă. (...) Nu mă făcea să cred că se ajunge la câteva luni să nu ne răspundă. Nu era caz de dispariţie din ce am povestit, ci era abandon de familie.”

Lui Vasile Lavric, în trecut, i-au mai dispărut în mod misterios o soţie şi două iubite. Aurica Lavric a fost dată dispărută abia pe 4 septembrie, când, citată fiind la un proces, nu a apărut. Şi tot pe 4 septembrie, a fost dată şi în urmărire internaţională. La 3 luni de la dispariţie. Şi chiar şi aşa, anchetatorii îl saltă pe Lavric abia la începutul lunii decembrie. Pe 3 decembrie, bărbatul dă prima declaraţie, înregistrată audio-video, în dosarul în care-l şi reţin pentru omor: ”Acuzaţia este nefondată. În primul rând ştiam că soţia mea urmează să plece de acasă, având în vedere că aveam nişte găuri la bănci şi avem rude în străinătate. Ea mi-a lăsat, când a plecat, bani pentru a cumpăra lemne de foc, cartofi şi să achit băncile, să le ţin la zi. De asta mi-a lăsat şi buletinul. Ea a mers cu paşaportul numai. (...) Soţia mea mi-a spus, înainte de a pleca, să cumpăr barabule, lemne, să plătesc ratele la bănci. A plecat într-o dimineaţă, în urmă cu aproximativ 4 luni jumate. Nu pot să precizez ziua din săptămâna când a plecat, nici luna”.

Atât în declaraţia dată în faţa anchetatorilor, cât şi în scrisoare, Vasile Lavric îşi explică nevinovăţia şi chiar îi ceartă pe poliţişti şi procurori că nu fac nimic pentru a-i găsi nevasta: ”Solicit încă o dată ca aceşti poliţişti şi anchetatori să-şi facă datoria de a-mi căuta soţia Lavric Aurica, de a o aduce în cercul nostru, de a elucida cazul. (...) Nu sunt vinovat de aceste acuzaţii de omor şi nu sunt probe asupra mea. Îmi aduce acuzaţii foarte grave, mie şi familiei mele, DIN CAUZA NEPUTINŢEI ANCHETATORILOR”.

Aceeaşi neputinţă pe care Lavric o cunoaşte de peste 20 de ani. În 1995 au început dispariţiile. Una dintre surorile soţiei de la acea vreme, Iuliana Iordache, a dispărut fără urmă. Mama fetei declara la acea vreme că Iuliana ar fi fost văzută ultima dată, în timp ce urca în microbuzul lui Vasile Lavric. Şi de-atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea.

10 ani mai târziu dispare şi soţia, Nicoleta Lavric, la 5 zile după ce depune actele de divorţ. Femeia aflase că soţul are o relaţie cu una dintre surorile sale. La aproape două luni distanţă, dispare şi sora cu care o înşela pe Nicoleta, Ramona Iordache. La toate aceste dispariţii se mai adaugă alte două morţi misterioase: prima soţie a lui Lavric moare într-un accident de maşină în 1979, după ce divorţează de acesta. Iar a doua soţie, Cristina, face infarct la 23 de ani.

Niciodată, Vasile Lavric nu fost condamnat pentru moartea vreuneia dintre cele 6 femei. În 2015, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor. În prezent, Vasile Lavric este acuzat de omor. Ar fi încercat să o omoare pe cea de-a treia soţie cu un ciocan. Dar, fapta este cercetată abia după dispariţia femeii. Adică în 2014. Practic, la acel moment, procurorii aveau 3 dispariţii şi nicio probă. Un certificat medical în care se arăta ca în anul 2000, cu 5 ani înainte ca ea să se evapore pur şi simplu, Nicoleta Lavric a fost internată la spital după ce a fost lovită în cap cu un ciocan. A fost singura probă obţinută vreodată împotriva lui Lavric, în cazul dispariţiilor şi a morţilor.

Mai are o condamnare. În 1976, când avea 18 ani, a fost condamnat pentru viol la 3 ani de închisoare cu executare.

Acum, el este acuzat de omor, violenţă în familie şi profanare de cadavre. Omul susţine în continuare că este nevinovat, iar anchetatorii sunt obligaţi să adune probe atât în acuzarea sa, dar şi în apărarea sa. Şi sunt obligaţi să afle ce s-a întâmplat atât cu ultima femeie care a dispărut, dar şi cu celelalte.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”