DOCUMENT/PSD recunoaște că a alocat doar 3,85% din PIB la Educație deși a mințit că suma va fi dublă!

PSD recunoaște că a alocat doar 3,85% din PIB la Educație deși a mințit că suma va fi dublă!
 
Guvernul Dăncilă a alocat doar 3,85% din PIB pentru Educație, deși era vorba să fie alocată o sumă aproape dublă. Deputații PNL au primit un răspuns oficial de la Ministerul de Finanțe în care au primit și motivul: impactul bugetar ar fi fost mult prea mare. De asemenea, deputatul liberal Florin Roman spune că, potrivit altui document oficial, PSD recunoaște că România se împrumută cu dobânzi mai mari din cauza deficitului bugetar.

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că „PSD a alocat în acest an doar 3,85% din PIB pentru educație, dar a cerut 6% din PIB de la PNL, în timpul audierilor de miniștri”.

Potrivit acestuia, „ipocrizia și dublul limbaj al PSD nu au margini”. „În timp ce în comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educație, iar răspunsul este clar și limpede... 3,85% pentru educatie în 2019”, adaugă Florin Roman.

Deputatul argumentează că motivul invocat de Guvernul PSD a fost impactul de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare.

„Mai mult, Ministerul de Finanțe recunoaște oficial că prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educație din PIB și 6% din bugetele locale, “din cauza impactului financiar pe care îl generează”. Este un exemplu concludent despre cum știe PSD să mintă și să ceară altora ceea ce ei nu pot face”, mai spune deputatul PNL.

PNL: PSD recunoaște că România se împrumută mai scump decât Bulgaria, Polonia și Ungaria

Florin Roman mai spune în comunicatul de presă că „un alt adevăr recunoscut de PSD este ca la ora actuală, România se împrumuta mai scump decât Bulgaria, Polonia și Ungaria”.

„Știam acest lucru dar acum îl recunoaște și guvernul Dăncilă, în mod oficial, ca răspuns la o altă interpelare adresată Ministerului de Finanțe. Deși în mod permanent au negat acest lucru, acum recunosc cu seninătate, că unul din motivele pentru care ne împrumutăm mai scump este deficitul bugetar. În perioada următoare vom contesta ca toate datele “oficiale” furnizate de guvernul PSD, care au fost minciuni. Iar legea răspunderii ministeriale îi obligă pe miniștri PSD să comunice adevărul. PNL este obligat să-i trimită în fața justiției pe toți miniștrii PSD care și-au bătut joc de țara asta și care au confundat bugetul țării cu propriul buzunar!”, mai spune parlamentarul.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios