Documente/Citiți și voi! Ăsta de la PNL Iași n-are casă, e plin de datorii, dar a donat 250.000 de euro pentru europarlamentare!

Documente/Citiți și voi! Ăsta de la PNL Iași n-are casă, e plin de datorii, dar a donat 250.000 de euro pentru europarlamentare!

Citiți și voi! E unul de la PNL Iași care n-are casă, e plin de datorii, dar a donat 250.000 de euro pentru europarlamentare! Un tânăr liberal din Iaşi, Marius Dănuţ Minea, se află în topul persoanelor fizice din România care au donat sume de bani către partidele politice, scrie  Adevărul .

Situaţia lui Minea este bizară: deşi în declaraţia de avere susţine că are un salariu de 1.000 de euro pe lună, cu 0 lei în conturi, fără casă şi fără maşină, liberalul ar fi împrumutat 1,1 milioane de lei pentru a-i oferi partidului. 

Marius Minea este lider al Tineretului Naţional Liberal din Iaşi şi unul dintre principalii sponsori pe persoană fizică a acestui partid. Conform unor documente oficiale publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Minea a donat partidului, pentru campania de la alegerile europarlamentare, suma de 1,14 milioane de lei.

Tânărul politician de la Iaşi a fost, astfel, al doilea donator al partidului la precedentele alegeri, pe prima poziţie situându-se Ana Maria Dimitriu (38 de ani), consilier local la Primăria Vrancea, cu 1,4 milioane de lei. În vârstă de 30 de ani, Marius Dănuţ Minea este de profesie chimist şi lucrează la Apavital, operatorul de apă din judeţul Iaşi. De acolo, potrivit declaraţiei sale de avere, Minea a încasat în ultimele 12 luni (declaraţie publicată în iunie 2019), 36.741 de lei.

Declarație de avere Marius Dănuţ Minea:

Minea este şi consilier judeţean, funcţie pentru care a fost retribuit cu 11.667 de lei. Cumulate, cele două venituri duc la un salariu lunar modest: 4.000 de lei, în condiţiile în care soţia lui Minea, Ana-Maria, care e consilier la un cabinet parlamentar, a declarat un venit salarial anual de 7.476, deci puţin peste 600 de lei lunar. Cei doi au de achitat lunar şi o rată la bancă, după ce în 2018 au împrumutat 35.000 de lei de la BRD, cu scadenţă în 2023.

Lista donatorilor PNL publicată de AEP:


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

3 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

4 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

5 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc