Documentele secrete dezvăluie planul Hamas de a-și stabili o bază în Turcia

Documentele secrete dezvăluie planul Hamas de a-și stabili o bază în Turcia

Israelul susține că a descoperit, la domiciliul șefului de cabinet al liderului Hamas din Gaza, un document care propunea „înființarea unei ramuri de securitate în străinătate” , scrie The Times.

Foto Shutterstock

Hamas plănuia să înființeze o bază secretă în Turcia și alte celule teroriste în alte părți pentru a coordona atacuri împotriva țintelor israeliene din țările vecine, inclusiv membre NATO, potrivit unor dosare descopcapturate de armata israeliană în Gaza și consultate de The Times.

Acest document descrie eforturile Israelului de a încolți Fâșia Gaza în ultimul deceniu, activități care ar fi pus Hamas în defensivă.

Documentul intitulat „Înființarea unei baze în Turcia” a fost descoperit în casa lui Hamza Abu Shanab, șeful de cabinet al lui Yahya Sinwar, liderul Hamas în Gaza, susțin israelienii.

În consecință, autorul anonim al planului susține că „nu este de ales decât să acționăm cu un efort mai mare pentru a crea centre militare care să stea la baza operațiunilor speciale care pot întări rezistența pe plan militar, diplomatic și moral”.

Plan pe trei ani

Documentul Turcia”, prezintă un plan pe trei ani cu scopul de a „înființa multe celule militare și case sigure în multe țări”, urmate de „antrenamentul de celule militare și planificarea practică a sabotajului și asasinatului”.

Țintele de asasinat menționate sunt „ofițerii și comandanții din Mossad” – agenția de informații externe a Israelului – și „israelieni influenți”. Se menționează, de asemenea, „sabotarea navelor maritime israeliene” și „răpiri”.

Planul include detalii privind finanțarea și personalul care va fi trimis pentru a înființa baza din Turcia. Nu este clar dacă planul a fost pus în aplicare înainte ca Hamas să lanseze atacul din 7 octombrie, al cărui principal instigator este considerat Sinwar, sau dacă au fost stabilite celule în Turcia.

Poliție secretă asemănătoare STASI

Șeful grupării teroriste Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, a folosit o forță de poliție secretă din Gaza pentru a-i spiona pe palestinieni, jurnalişti și pe cei care s-au opus regimului său.

Sinwar, supranumit „Bin Laden” din Gaza, a supravegheat eforturile unităților asemănătoare Stasi de a înlătura disidența în Fâșie și planurile sale pentru o bază teroristă în străinătate.

O rețea densă de informatori includea unii care chiar și-au raportat vecinii agenților grupării teroriste, au dezvăluit documentele Hamas.

Palestinienii obișnuiți au fost incluși pe lista neagră pentru că au participat la proteste împotriva regimului terorist sau pentru că au criticat public grupul.

Membrii presei și cei suspectați că se comportă imoral au fost urmăriți îndeaproape, în timp ce agenții GSS periau rețelele de socializare vânînd critici.

Oponenții politici erau defăimați, iar protestele au fost văzute ca amenințări care trebuiau eliminate.

Oficialii militari israelieni au spus că dosarele includ informații despre peste 10.000 de palestinieni din Gaza.

Ei cred că Yahya Sinwar a supravegheat personal grupul și a arătat New York Times o prezentare de 62 de diapozitive despre activitatea sa, despre care cred că a fost întocmită pentru el.

GSS, potrivit unui palestinian familiarizat cu funcționarea interioară a Hamas, este una dintre cele trei ramuri cheie ale organizației grupului terorist.

Celelalte sunt Informațiile Militare, concentrate pe Israel și Serviciul de Securitate Internă, o ramură a Ministerului de Interne.

Format din 856 de oameni înainte de izbucnirea războiului după 7 octombrie, grupul avea un buget lunar de 120.000 de dolari.

S-au bazat mai mult pe cenzură, intimidare și supraveghere pentru a înlătura disidența decât pe violența fizică.

Nu este clar cum, unde sau în ce măsură grupul operează astăzi la peste șase luni de război.

Peste 1.000 de membri Hamas se află sub tratament în Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat luni că nu vede Hamas ca pe o „organizaţie teroristă”, ci ca pe o „organizaţie de rezistenţă” şi că „peste 1.000 de membri Hamas sunt în prezent sub tratament” în spitalele turceşti, transmite CNN. El a spus că a numi Hamas „organizaţie teroristă” ar fi „o abordare crudă”.

”Eu nu văd Hamas ca pe o organizaţie teroristă. Dimpotrivă, Hamas este o organizaţie de rezistenţă ale cărei pământuri au fost ocupate din 1947, iar după ocupaţie şi-au protejat pământurile. Ei sunt o organizaţie de rezistenţă care luptă pentru a proteja acele locuri", a adăugat Erdogan, potrivit agenţiei de presă de stat turceşti Anadolu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

5 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…