Dodon se va întâlni cu Rogozin la Teheran

Dodon se va întâlni cu Rogozin la Teheran

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va întâlni cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin la instalarea în funcție a președintelui iranian Hassan Rohani, care va avea loc pe 5 august la Teheran.

Declarația a fost făcută de oficialul rus la postul de televiziune Rossia-24, apoi confirmată de Igor Dodon pe contul său de Facebook, relatează duminică Deschide.md.

'Împreună vom fi la inaugurarea noului președinte iranian Rohani în Teheran, unde este programată întâlnirea noastră pe marginea evenimentului. Desigur, vom avea o discuție serioasă, avem nevoie de garanții. Nu mai putem să ne încercăm răbdarea și nici nu mai avem încrederea în garanțiile acestor naționaliști mărginiți. Avem nevoie de garanții clare, care pot asigura un dialog normal', a spus Rogozin.

Vicepremierul rus ar fi trebuit să ajungă vineri la Chișinău, la invitația președintelui Igor Dodon, pentru a participa, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la începutul misiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Avionul cu care delegația rusă zbura de la Moscova la Chișinău a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria și să se îndrepte din nou spre în Rusia. În cele din urmă, aeronava a aterizat la Minsk.

'Autoritățile României au supus pericolului pasagerii avionului S7, femei și copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor", a scris Rogozin pe contul său de Twitter.

La rândul său, președintele Igor Dodon a declarat că întoarcerea lui Rogozin din spațiul aerian al UE este un "show rusofob", orchestrat de Partidul Democrat. El a mai spus că autoritățile din R. Moldova s-au pretat unui "show fără predecent" în fața cetățenilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia