Doi bărbaţi din Maroc şi Irak, depistaţi la Curtici ascunşi într-un vagon de marfă

Doi bărbaţi din Maroc şi Irak, depistaţi la Curtici ascunşi într-un vagon de marfă

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi bărbaţi din Maroc şi Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un autoturism de pe platforma unui vagon dintr-un tren de marfă internaţional, informează un comunicat transmis, duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia România-Franţa, poliţiştii de frontieră au descoperit, vineri, doi bărbaţi ascunşi într-un autoturism ce se afla pe platforma unui vagon de marfă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii din Maroc şi Irak, cu vârsta de 21 de ani şi respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în România.

În comunicat se arată că cei doi au precizat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Franţa şi nu aveau o viză valabilă. În cadrul primelor cercetări aceştia au mai declarată că urcat în trenul de marfă în gara din Timişoara, iar în apropiere de PTF Curtici au spart geamul unui autoturism care era încărcat pe platforma trenului pentru a se ascunde.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES / (AS - autor: Florentina Peia, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...