Doi cercetători din Siberia, arestaţi şi acuzaţi de trădare de stat

Doi cercetători din Siberia, arestaţi şi acuzaţi de trădare de stat

Dmitri Kolker, doctor în fizică şi matematică la Universitatea de Stat din Novosibirsk, a fost arestat recent sub acuzaţia de trădare de stat pentru o presupusă colaborare cu serviciile secrete chineze.

La câteva zile distanţă, un alt om de ştiinţă din Novosibirsk, şi anume Anatoli Maslov, cercetător principal la un Institutul de mecanică teoretică şi aplicată din acest oraş din Siberia, a fost arestat în urma unei anchete a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB).

„Maslov este suspectat că a furnizat informaţii care sunt secret de stat”, a declarat o sursă pentru agenţia de presă TASS, precizând că este vorba despre informaţii din domeniul hipersonicii.

Presa rusă scrie că Maslov a fost arestat pe 28 iunie şi transferat într-o închisoare din Moscova.

Mai mulţi oameni de ştiinţă ruşi au fost arestaţi pentru trădare de stat în ultimii ani. Detractorii Kremlinului afirmă că multe dintre aceste arestări sunt nefondate, fiind un motiv al paranoiei regimului Putin. Trădarea de stat se poate pedepsi în Rusia cu până la 20 de ani de închisoare, transmite Reuters.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!